BH scena

Izvještaj sa zeničke Biciklijade za sve uzraste 2012

Dana 07. 04. 2012 u 11 sati startala je biciklijada u Zenici sa velikog parkinga na Kamberovića polju a broj ućesnika je bio na zavidnom  nivou. Ovi m je BBK FINISH startao biciklističku sezonu Zenice a i dalje cijele Bosne i Hercegovine. Vrijeme nas je dobro poslužilo i vožnja je bila više nego ugodna, lagana uz pokoju temu usput o budućim turama to jest vožnjama.

Ućesnici biciklijade su bili raznih profila od najmlađeg Dudić Dina koji ima oko 4 godine, najstarijeg Šaban Čerima oko 70 godina, najatraktivnijeg Begić Amer, te najatraktivnijeg predstavnika Arcelor Mittala Zenica Šabić Tahira a momci koji su uložili veliku energiju da osvoje prehare su: pobjednik turbo šprinta Enver Nurković sa vrlo brzim refleksima a ništa manje važan pobjednik spore vožnje je Amar Kosić koji je uspio da održi koncentraciju do kraja staze.

 

Cijeli ovaj događaj je omogućio generalni sponzor biciklijade Arcelor Mittal d.o.o. Zenica i pokazao kroz svoje i naše dane zdravlja i zaštite da kontinuirano pokušava unaprijediti i održavati kvalitetan i suguran život u svakom smislu.

Organizator BBK FINISH tradicionalno svake godine pravi ovakve vožnje pri ćemu osim najava putem sredstava javnog informisanja obavješata i poziva na bicikijadu. Posebne mjere uvodi u osiguranje ućesnika a uz podršku  službenih lica policijske stanice Zenica i svojih članova Kluba vrše nadzor cijele grupe duž kompletne trase biciklijade i pruža ekstra pomoć npr. brzi servis ili prilagođavanje tempa vožnje najsporijem  članu biciklijade, izjavljujemo zahvalnost i službi Hitne pomoći koji su bili na raspolaganju.

Brdski biciklistički klub FINISH Zenica
061 244 471 & 061 838 134
bbkfinishze@yahoo.com
www.bbkfinish.blogspot.com
Raiffeisen bank 1610550004370076

Nakon svega želimo da se svi dobro odmore jer je ovo bila jedna od najbržih biciklijada od Zenice do Babina, hvala svima koji su nas podržali u bilo kojem smislu i najavljujemo uskoro nove vožnje ali i trke u našem gradu.

Senad Džidić
BBK Finish, Zenica 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.