BH scena

Inicijativa za izgradnju biciklističke staze u Zenici

GGM-biciklistička-staza-620x330

Biciklističke staze: da, ali ne uz GGM- Na inicijativu Gradskog odbora Naše stranke Zenica, a u saradnji sa Udruženjem biciklista, u Zenici je proteklog vikenda nastavljeno potpisivanje peticije građana za rekonstrukciju Glavne gradske magistrale, a u svrhu izgradnje biciklističke staze.

0Analizirali smo postojeće saobraćajnice, širinu GGM-a, te potrebe i aspekte sigurnosti biciklista, pješaka i vozila. Vezano za to smo izradili Elaborat prema kojem će biciklistički saobraćaj biti vezan za Kamberovića Polje, Babinu Rijeku, Bulevar i obale rijeke Bosne. Mi smo počeli sa izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara sa idejom da na Bulevaru zadržimo javni saobraćaj i vozila koja izlaze iz stanova i kuća, kaže Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica i Izvršne agencije za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale.

Na taj način realizirat će se ideja da se saobraćaj iz tog dijela grada prebaci na GGM, čime bi se stvorili uslovi za sigurniji biciklistički saobraćaj. Nove biciklističke staze bi se vezale za postojeće biciklističke staze na Kamberovića polju i uz obale rijeke Bosne. Mi ćemo brzo pripremiti projektnu dokumentaciju, a realizacija će zavisiti od raspoloživih sredstava, dodaje Heleg.

Izvor: Naša riječ

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.