Vijesti iz sporta

Hasan Gušić najbrži Bosanac na DH Buzet 2010

Slovenski vozač Matej Drnovšek (MTB Trbovlje) pobjednik je utrke u biciklističkom spustu „Downhill Buzet“ održane ovog vikenda u Buzetu. Drnovšek je stazu Škrbina, smještenu nedaleko od samog centra grada, dužine 1,7 kilometara i visinske razlike oko 280 metara prošao za 2.41,314 minute što je bilo za 1 sekundu i 728 hiljadinki brže od njegovog sunarodnjaka Kristjana Vrečeka (ŠD Supersnurf). Treće vrijeme utrke ostvario je prošlogodišnji pobjednik buzetske utrke, Slovenac Nejc Rutar (MBK Orbea). Na utrci su nastupila i tri takmičara iz naše zemlje, među kojima je najbolji plasman postigao Hasan Gušić sa vremenom 3.17,752.

Pored Hasana (samostalni takmičar) koji je u konkurenciji rekreativaca bio 12. učešće na utrci uzeli su i Saša Abazović (BBK Zlatni Medvjed) koji je u muškoj Elite kategoriji zauzeo 43. mjesto sa vremenom 3.33,320. Farum Memić (Krdo Crew) koji je vozio kategoriji rekreativaca, odustao je u finalnoj utrci.

U kupunom poretku, zahtjevnu i tešku stazu, „isprepletenu“ stijenama, potocima i atraktivnim skokovima od veterana je najbrže prošao Sebastjan Zmrzljak (MTB Trbovlje), a od rekreativaca Iztok Slapnik (ŠD Life). Zarja Černilogar (KK Završnica) najbrža je žena, a Slovenac Žan Fojkar (ŠD Supersnurf Giant) najbrži junior.

Iako se na ovu ekstremnu manifestaciju u organizaciji Biciklističkog kluba „Buzet“ prijavilo 165 avanturista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BiH i Francuske, utrku je uspjelo završiti njih tek 142. Naime, neki su natjecatelji odustali zbog kvara na bicklu, a drugi su završili u gipsu, sa šavovima na nozi ili s velikim masnicama.

Adrenalinska manifestacija ove je godine u Buzet privukla veliki broj gledatelji koji su u vratolomijama downhillerima uživali naročito na r’n'r’ dionici, flover fields-u, bob stazi, „kod kapelice“ te na nekoliko skokova gdje su natjecatelji „letjeli“ u višemetarske skokove.

Utrka u Buzetu se održala treću godinu za redom, a bodovala se za Kup Hrvatske i Kup Slovenije. Najmlađi sudionik natjecanja je 13-godišnji Slovenac Michael Henry Meze.

Ukupne rezultate možete pogledati na http://www.akdelta.hr/priredbe/buzet-bicikli10/pribor/Finalna%20utrka.pdf

Izvor: www.bicikl.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.