Događaji

Giro Bambino [28.6.2009]

UG Giro di Sarajevo najavljuje odrzavanje rekreativne, netakmicarske biciklisticke trke za djecu do 12 godina starosti pod nazivom Giro Bambino.
Trka ce se odrzati u Vilsonovom setalistu 28. juna 2009. godine (nedjelja), sa pocetkom u 17:00 sati.
Ucesce na trci je potpuno besplatno i nisu potrebne prethodne prijave, sem evidencije na samom startu. Sva djeca koja imaju biciklo i manje od 12 godina, slobodna su ucestvovati na trci. Zastitna oprema je neophodna, i jedna kolicina opreme je obezbijedjena za djecu koja ne posjeduju istu. Zahvaljujuci nasim sponzorima, firmama Mercator, Matis i Unilab, za sve ucesnike bice obezbijedjena okrijepa u vidu hrane, pica i slatkisa, a za najsretnije su obezbijedjene i vrijedne nagrade. Trka NIJE takmicarskog karaktera, i nece biti klasicnog utrkivanja.

Za sigurnost na ruti pobrinuce se OStim UG Giro di Sarajevo, startno-ciljni prostor obezbijedice nasi volonteri, dok ce vanjsko osiguranje samog dogadjaja obezbijediti policija. Na ruti ce biti prisutna i ekipa hitne pomoci. Na samoj ruti bice dopusten pristup samo djeci-ucesnicima, te jednom roditelju za mladju djecu. Iz sigurnosnih razloga, ruta (kolovoz) bice fizicki odvojena od pjesackog dijela (trotoara), bez obzira sto je u pitanju nedjelja i sto se po zakonu pjesaci smiju kretati po kolovozu.

UG Giro di Sarajevo ustrajava na svojim ciljevima, a to je povecanje biciklisticke kulture u Sarajevu, i inicijativa ka izgradnji profesionalne infrastrukture za bavljene biciklizmom unutar urbane gradske sredine. Upravo zato smo misljenja da najmladji biciklisti naseg grada treba da daju klasican primjer koliko beneficija nosi biciklizam svojim starijim sugradjanima, i da svojim vedrim duhom pokazu da je biciklizam put u ljepsu buducnost. Oni zasluzuju vlastitu trku, i UG Giro di Sarajevo je ponosno sto im istu moze obezbijediti pod profesionalnim uslovima.

Hvala na podrsci.

Giro di Sarajevo

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

3 Replies to “Giro Bambino [28.6.2009]

  1. Mozete li ove fotografije koje stavljete u galeriju stavljat da su malo vise kilobajta ili malo kvalitetnije da su?Stavio bi neku na pocetni ekran kompjutera al su lose zbog slabog kvaliteta tj.malo kilobajta su.

  2. Ne vidim bash kakve to veze ima sa Giro Bambino utrkom?
    Za ovakve stvari molim da se obratite na web kontakt mersad.pasic@gmail.com a ne ovako komentarima.

    Ipak… slike nismo stavljali velike jer one su dio reportaze i nisu namjenjene daljnjoj distribuciji. Medjutim, vasa ideja je na mjestu i razmorticemo neke varijate kako da stavimo slike vecih rezolucija. Mozda u vidu linka na Picassa web galeriju sa full rez. slikama?

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.