Region Takmičenja

DH Buzet 2014 – najava

DH Buzet (1)

Bliži nam se šesto izdanje Međunarodne utrke u biciklističkom spustu “Downhill Buzet”. U sklopu Xtreme sport festa na poznatoj i tehnički vrlo zahtjevnoj buzetskoj stazi Škrbina kod Buzeta, od 23. do 25. svibnja u borbi s vremenom spuštat će se više od 200 ekstremista. Oni će na dionici od 1,7 kilometara te s 300 metara visinske razlike pokušati biti jači od stijena, kamenja, korijenja stabala, potoka, strmih padina, dok će na zadanim skokovima koje su im pripremili organizatori iz BK Buzet doslovce letjeti i do deset metara. I dok u oku publike sve navedeno izaziva divljenje, ali i poštovanje, venama ekstremista na dva kotača kolat će adrenalin. Brzinom i do 60 kilometara na sat, koliko postižu spuštajući se dionicom gdje ljudska noga rijetko kroči, brojnoj će publici i ove godine ponuditi vrhunske vožnje i spektar vratolomija.

Na adresu BK Buzet već je pristiglo pedesetak prijava, a prijave su moguće i prije starta utrke, te se i ovoga puta, kao i prijašnjih godina, očekuje da će buzetsku kotlinu pohoditi više od 200 downhillera. Po prvi puta u Buzet stižu vozači iz Finske, Španjolske i SAD-a, što organizatore posebno veseli. Potvrda je to da buzetska utrka iz godine u godinu biva sve bolja te sve poželjnija, naročito za vozače sa Starog kontinenta, gdje je ovaj sport znatno razvijeniji. Podsjetimo ujedno da je DH Buzet već više godina uvršten u kalendar europskih UCI C2 utrka, a boduje se i za Kup Hrvatske te Pokal Slovenije.

DH Buzet (7) 091

Sve počinje u petak, 23. svibnja, verifikacijom vozača. Tog prvog dana, u večernjim satima, na Mostu, gdje se nalazi i cilj utrke, održat će se zabavni program uz koncert The Night Express Banda. Subota je rezervirana za službene treninge, a nedjelja za kvalifikacije i veliko finale. Tijekom sva tri dana održava se i Bike Expo, izložba tržišnih noviteta vezanih za svijet biciklizma.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Za više informacija, slobodno nam se obratite!

Damir Jurjević + 385 (0)98 435 546

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.