Aktuelno BH scena

Biciklijada – memorijal Suada Dilberović 2011

Univerzitet u Sarajevu i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i ove godine započinju školsku 2011/2012. i akademsku 62. godinu kulturno-sportskom manifestacijom “Biciklijada” – Memorijal “Suada Dilberović”, koja će se realizirati u subotu 1. oktobra 2011. godine.

Ovu manifestaciju Univerzitet u Sarajevu i Studentski parlament organiziraju tradicionalno, već petu godinu zaredom, u spomen na Suadu Dilberović, prvu žrtvu agresije na BiH, apsolventicu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Manifestacija će započeti u 10,00 sati na Mostu Suade Dilberović polaganjem cvijeća na spomen-ploču i bacanjem karanfila u Miljacku u znak sjećanja na Suadu Dilberović, Olgu Sučić i druge žrtve agresije na BiH.

Poslije kratkog obraćanja predstavnika Univerziteta u Sarajevu, te predstavnika Vlade Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo, grada Sarajeva i Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, učesnici “Biciklijade” će krenuti ulicama: Vrbanja, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, te kroz centar Ilidže, Hrasničkom cestom, pored hotela “Terme” do Aleje platana na Ilidži.


Detalji sa prošlogodišnjeg memorijala

Biciklijada – Memorijal “Suada Dilberović” će se završiti proglašenjem pobjednika i dodjelom prigodnih priznanja, te kulturno-zabavnim programom.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže obilježavanju nove akademske godine.

Prijavu učešća potrebno je izvršiti putem e-maila: mirza.n@unsa.ba, a više informacija moguće je dobiti na broj telefona 033 565 128.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.