Vijesti iz sporta

Andy Schleck preuzeo žutu majicu za osvojeni Tour de France 2010

Andy Schleck je danas u prisustvu organizatora Tour de France 2010 konačno je primio podjeničku žutu majicu. Podsjećanja radi, Andy je prije dvije godine službeno završio kao drugoplasirani iza Alberta Contadora kojem je retroaktivno oduzeta ova titula. Razlog je poznata doping afera sa clenbuterolom koju sam Contador nikad nije priznao. Iz istih razloga mu je oduzet i prošlogodišnji naslov pobjednika utrke Giro di Italia.

Iako mu je ovo službeno prva pobjeda na Touru, Andy koji je prije ovoga tri puta završavao kao drugo plasirani, nije bio pretrjerano oduševljen. Svjestan je i sam, a to je podiejlio i sa novinarima, da je ovo pravna pobjeda bez slasti počasnog kruga Elizejskim poljima sa šampanjcem u ruci.

Zanimljivo je da slučaj Andya Schlecka nije jedinstven. Ista situacije se desila i ne tako davne 2006. godine kada je nakon ogdinu dana titula oduzeta amerikancu Floydu Landisu također zbog pozitivnih nalaza na nedozvoljene supstance. Žutu majicu je tada preuzeo španac Oscar Pereiro.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.