Škoda XC liga

Staza u Tuzli spremna za treću utrku lige

Predstavnici Udruženja brdskih biciklista MTBA kao krovnog organizatora Škoda XC lige 2012 jučer su posjetili Tuzlu i organizatore treće po redu utrke. Kao što već znate, utrka će se voziti 10.6.2012. a do sada se jako malo znalo o stazi na kojoj će biti vožena. U prilogu pogledajte osnovne informacije kao uvod službenim propozicijama koje će se objaviti sutra u toku dana.

Staza je ukupne dužine 3km što je ispod pravilnikom definisane minimalne dužine. Iako je bila opcija da se produži, zbog atrkativnosti postojećeg izbora zajedno je odlučeno da se prihvati ova dionica a da se kumulativna kilometraža po kategorijama kompenzira dodatnim krugovima. Više o tome će biti objavljeno uz propozicije.

Sama staza sastoji se od oko 30-40% asfaltnog puta te ostatak šumske staze od čega su pola uske ST staze, kako nizbrdo tako i uzbrdo, a pola uži šumski putići dovoljni za prolazak tek 2-3 biciklista. Staza obiluje kratkim tehničkim usponima i spustevima, ali i širim dijelovima za preticanje. Ipak, za ovu utrku smo odlučili uložiti i dodatne napore te će se u narednih 7 dana uraditi dodatne korekcije na stazi u vidu dodatnih prepreka.

  

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.