Takmičenja

4. Međunarodni kozarski MTB maraton

11143664_994403377246119_19211894378801436_o

Biciklistički klub AUSTRONET-procycling Prijedor, po četvrti put za redom organizuje, Međunarodni Kozarski MTB maraton. Odlična organizacija, nevjerovatna priroda,puno biciklista, bogat nagradni fond,..da li je potrebno još nešto!?

Kako smo bili nestrpljivi, kao i vi sami, ove godine smo odlučili da viteško nadmetanje na dva točka pomjerimo malo ranije, tako da će se ovogodišnji maraton održati 20.Septembra 2015. na teritoriji Nacionalnog parka Kozara.

Jako bitna informacija, naročito za dosadašnje učesnike, je da ovogodišnji maraton prati potpuna izmjena dvije takmičarske staze, odnosno velikog i malog maratona, tako da budite spremni za nova iskustva, nove vratolomije, ali ne i manju količinu blata. Naravno dužine staza nisu promjenjene, tako da vas očekuju mali maraton u dužini od 35km sa visinskom razlikom od 1300 metara i veliki maraton, u dužini od 67km i visinskom razlikom od preko 2000 metara.

Sa sigurnošću možemo reći da je Međunarodni Kozarski maraton postao tradicionalna sportska manifestacija na ovim prostorima, ali, ove godine četvrto izdanje popularnog MTB maratona je uvršteno u kalendar svjetske biciklističke organizacije UCI, pod kategorijom C3, tako da provjerite svoje znanje stranih jezika, ako vam neko u toku maratona zatraži šlauf ili pumpu.

Uskoro više detalja oko staza, nagrada i prijava!

Sportski pozdrav!

Austronet-procycling, Prijedor

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.