Vožnje

28-30.10.2011 (petak-nedelja) – Pelješac, sv.Ilija

Udruzenje brdskih biciklista (MTBA) poziva sve članove i simpatizere na nezvanično zatvaranje biciklističke sezone 2011. vikend vožnjom na poluotok Pelješac. Polazak je u petak 28.10.2011. u 15,00 sa benzinske pumpe Braća Mujić u Sarajevu, a povratak u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Prijave na forumu mtb.ba na temi 28-30.10.2011 (petak-nedelja) – Pelješac, sv.Ilija se primaju do cetvrtka, 27. 10. 2011. do 15,00 sati. U prijavi OBAVEZNO navesti posjedujem/ne posjedujem automobil i koliko ima mjesta za bicikl.

Smjestaj je u mjestu Viganj, apartmani Ruzica http://www.apartmani-ruzica.com/ po cijeni od 40 KM za dva nocenja. Udaljenost od Sarajeva je cca 300 kilometara pa je pretpostavljeni trosak goriva cca 120 KM po automobilu. Ishrana i piće su u vlastitoj režiji svakog učesnika.

Plan je da se u Viganj dođe u večernjim satima gdje bi uz opušteno druženje sumirali utiske iz predhodne sezone. Za subotu je planiran uspon na vrh Pelješca, sv.Iliju što je svojevrstan poduhvat obzirom na nepristupačnost terena. Opciono je planirana i rekreativna tura po Pelješcu sa naglaskom na uživanje u prirodi i lijepom vremenu. Navečer takođe slijedi druženje i opsuteno planiranje aktivnosti za naredni period. U nedelju ujutro se pakujemo i vozimo kraću turu, vjerovatno u jednom smjeru prema Žuljani, uživajući u jesenjoj varijanti mediteranskog pejzaža i mirisu mora. Povratak u posljepodnevnim satima u nedelju.

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.