Takmičenja

02.10.2011. (nedelja) –5. kolo (posljednje) Rekreativne biciklističke lige

Biciklistički klub “Živinice” u nedelju 02.10.2011. organizuje 5. (posljednje) kolo RBL “DINO kafa”.Utrka će se voziti na istom mjestu gdje se vozila i prethodna utrka (Mehino brdo) koje se nalazi u neposrednoj blizini grada i kao takvo je izuzetno pogodno za organizovanje ovakvih utrka i takmičenja.Okupljanje takmičara, koji će kao i dosad voziti u dvije kategorije (JUNIORI – do 18 godina i SENIORI – preko 18 godina) je planirano na parkingu iza zgrade općine Živinice u 14:30 h.JUNIORI će voziti 2 kruga dok će SENIORI voziti 4 kruga staze koja je duga 2,5 km, što znači da će JUNIORI voziti ukupno 5 km dok će SENIORI odvesti utrku u ukupnoj dužini 10 km.

Nakon završetka utrke svi takmičari se vraćaju na mjesto okupljanja gdje će biti upriličena dodjela medalja, pehara i novčanih nagrada za ukupne pobjednike lige.

Za takmičare i gledaoce organizator je u saradnji sa generalnim sponzorom lige, kompanijom DINO kafa, obezbjedio degustaciju ove kafe koja je nagrađena sa zlatnim medaljama na više sajmova u BiH.

Za sve takmičare, kao i u dosadašnjim utrkama, organizator je obezbjedio sendviće i sokove.

Za dobru zabavu i atmosferu pobrinut će se bend COLOSSEUM.

Plan i satnica 5. kola:
14:30 – 14:45 h – okupljanje takmičara i prijave za utrku
14:45 h – zajednički polazak na START utrke
15:00 h – START utrke za JUNIORE
15:30 h – START utrke za SENIORE
16:00 h – zajednički povratak na mjesto okupljanja
16:30 h – početak ceremonije proglašenja pobjednika i dodjela nagrada i priznanja
17:00 h – zabava i druženje

Organizator zadržava pravo promjene termina kao i satnice održavanja manifestacije o čemu će sve takmičare i ostale blagovremeno obavjestiti.

Ovim putem pozivamo sve one koji žele da uzmu učešće u ovoj rekreativnoj utrci da nam se pridruže i da dođu u nedelju 02.10.2011. na parking iza zgrade općine i prijave se za takmičenje.

Također pozivamo sve naše sugrađane da dođu u što većem broju i na taj način iskažu podršku našoj djeci i omladini u njihovoj borbi za jedno od prvih mjesta koja će im donijeti medalje i niz drugih nagrada.

Za njih je organizator, kao što je gore rečeno, obezbijedio degustaciju naše najbolje kafe DINO kafa kao i druženje uz bend COLOSSEUM.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju na mail info@bkzivinice.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.