BH scena

Zašto i kako voziti Enjoy Sarajevo

naslovna_pamfleta

MTBA: Pozdrav!

Učesnik vožnje: Zdravo!

Udruženje brdskih biciklista Vas poziva da učestvujete na sportsko turističkoj manifestaciji rekreativnog karaktera pod nazivom Enjoy Sarajevo III. Manifestacija se organizira već treću godinu, i ima za cilj prije svega promociju brdskog biciklizma, promociju postojećih i novih staza na Trebeviću koje se mogu koristiti za brdski biciklizam.

Hvala na pozivu,  interesira me,šta ste konkretno do sada uradili?

Već godinama radimo na izgradnji novih planinskih staza za brdski biciklizam, i trenutno smo u postupku dobijanja urbanističkih dozvola za izgradnju novih staza za brdski biciklizam na području Trebevića, u oba entiteta. Osim toga, na osnovu amandmana koje smo podnijeli na Zakon o zaštiti prirode, izbačeni su elementi zakona koji bi zabranili kretanje biciklista izvan markiranih staza, ali i uveli smo pojam u Zakon “planinske staze za brdski biciklizam”. Na portalu www.mtb.ba možete pročitati i ostale informacije, pregledati bazu biciklističkih staza, isprintati kratke upute za kretanje po stazama i sl.

OK, želim učestvovati u biciklijadi…

Odlično, molimo Vas da se držite desne strane kolovoza, i da poštujete saobraćajne propise. Posebnu pažnju potrebno je obratiti na minski sumnjiva područja označena na karti. Kretanje je dozvoljeno isključivo po asfaltnim i utabanim (markiranim) stazama. Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost. Organizator se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu.  Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje ili prisustvo staratelja .

OK, slažem se sa navedenim!

Još nešto… da li ste zainteresirani da učestvujete u akciji čišćenja Trebevića?

Hmmm…što da ne?!

Super! U sklopu manifestacije Enjoy Sarajevo III, pridužili smo se akciji Let’s do it, očistimo Zemlju za jedan dan. Pridužite se i Vi volonterskom timu i na planiranim lokacija pomozite u akciji čišćenja. 

OK, šta trebam raditi?

Planirali smo na dvije lokacije uz rutu kretanja da organiziramo akcije čišćenja. Prva lokacija je na “Osmicama” a druga na platou Ravne – Prvi šumar. Javite se MTBA volonteru koji će Vam dati sve informacije, dobit ćete rukavice, kesu i ostalo je lako:) Molimo Vas da radi Vaše sigurnosti ne skupljate smeće na sekcijama spusta!

Dogovoreno!

Želimo Vam ugodan dan!

Hvala, pustite me sada da vozim…

sponzori_enjoy_2013_2

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.