MTB staze u BiH

Vitreuša, uspon kanjonom Neretvice

Vožnja trasom od Buturović polja pokraj Jablaničkog jezera prema vrhu planine Vitruše je izvrsna za bicikliste. Mekana, gotovo zemljana podloga, blag uspon, put okružen šumom, hladovina, voda… Ako bismo tražili “autoput” za bicikliste – on bi izgledao upravo kao uspon na Vitreušu. Prvih trideset kilometara vodi kroz šumu, i karakteriše ga blagi uspon. Ipak, popeti se na vrh visok 1915 metara zahtjeva i “vještine guranja” ili nošenja bicikla uzbrdo. Zadnjih par stotina metara nadmorske visine je nedirnuta, divlja priroda, puta nema i treba se provući stotinjak metara kroz bukovu šumu, a onda preko strmih, travnatih, livada posutih borovinicama i brusnicom, uzgurati bicikl do samog vrha.

Ova sekcija je na karti obojana crvenom bojom i kao što se vidi, uopće nije duga. Ovdje je pak moguće i ostaviti bicikl te nastaviti pješke ukolike ste na rubu snage a želite doživjeti i pogled sa vrha.
Zbog obilja izovra uz sami put, te činjenice da je rječica Neretvica pitka u svom gornjem toku, savjetujemo da zalihe vode budu umjerene.

Interaktivna mapa dionice:

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

4 Replies to “Vitreuša, uspon kanjonom Neretvice

  1. Hvala na ovim izvrsnim člancima.
    Kako ovu mapu smjestiti u garmin tj snimiti u nekom formatu ?

  2. super je ova stvar postavljanje staza da raja moze da vidi i da isproba, al sta mi da radimo na sjeveru Bosne??, valja doci do Sarajeva!!!! Dajte malo istrazite i druge planine, recimo Majevicu za pocetak…da mogu i ja negdje da se provozam :))

  3. Pa ne moze ni mi sve samo, svi se trebalu po malo aktivirati 😉
    Recimo, zašto ne bi imali dopisnika/saradnika iz Sjeverne Bosne? 🙂

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.