MTB staze u BiH

Zvijezda: Misoca

Opis ture:

-Kondiciono i tehnicki umjereno teska tura
-Obicno se izvodi kao poludnevna tura sa obezbjedjenim prevozom do sela Miso?a, ili kao dnevna sa uklju?enom vožnjom iz i do Sarajeva/Ilijasa.
-Podloga je kombinacija dobro utabanog makadamskog puta u upotrebi i dionica bivsih makadamskih puteva koji se vise ne koriste.
-Sezona voznje traje od kraja proljeca do kasne jeseni.
-Iako na ovoj relaciji ne postoje provjereni izvori pitke vode, zalihe napitaka za voznju mogu biti i skromne obzirom na relativno malu duzinu ture.

Profil ture

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

4 Replies to “Zvijezda: Misoca

  1. Pozdrav,
    upravo smo odradili ovu turu. I samo bih nadodao kada se skrene kod kamenoloma desno, da je tok rijeke u ovo doba godine nadosao. Te je ucinio neprohodnom. Vratili smo se do platoa (kamenolom) te nastavili lijevo putem. Te ipak odradili solidnu turu od nekih cca 60 kilometara, s tim da je polazak bio iz Vogosce.

  2. Cestitam, nadam se da ste se lijepo proveli. Jeste, ona voda kod kamenoloma je problem i mi smo je jedva presli. Interesuje me da li ste koristili mape i instrukcije koje smo postavili i kako vam se cine?

  3. Pozdrav svima 🙂
    Pa ja sam nabavio i vodic za brdski biciklizam. Ali ovu smo turu koristili s sajta. Sve smo skinuli i krenuli. Nije bilo tesko se snaci s instrukcijama, jedino onaj dio kod kamenoloma. Ali smo kasnije i mi nadosli da je u pitanju kraj zime pa da je tok vode nadosao.
    Za sutra planiramo opet neku turu ovde s spiska, pa cemo javiti utiske 😀 😀

  4. Drago mi je da su vam pomogle instrukcije sa sajta. Bili bismo zahvalni da iskustva prenesete i drugim biciklistima. Ukoliko vam trebaju dodatne informacije ili gpx track rado cemo ih ustupiti. Svakako ocekujemo komentare i sa ostalih vasih voznji a mozda u buducnosti organiziramo i nesto zajednicki.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.