Testovi bicikala i opreme

Test: SAMSUNG Galaxy Watch Active2

Na nedavnoj mtb turi po Zec planini i Vrankamenu imali smo priliku isprobati “pametni sat” Galaxy Watch Active2. Bilo je zabavno pratiti sve parametre vožnje na jednom mjestu, plivati u bazenu sa satom na ruci ili primati informacije sa svog mobitela.Najnoviji pametni sat podiže mogućnost personalizovanja wellnessa na viši nivo i omogućava veću fleksibilnost nego ikada do sada uz pomoć LTE connectivity tehnologije.

Samsung Electronics Co., Ltd.  je početkom augusta predstavio Galaxy Watch Active2, najnoviji dodatak Samsung Galaxy portfoliju pametnih satova. Kao dio Galaxy porodice, Galaxy Watch Active2 sadrži nove, intuitivne, rafinirane funkcije koje doprinose da se više uklopi u životni stil korisnika, pomažući im da unaprijede svoje zdravstvene i wellness ciljeve, kao i nesputanu i umreženu svakodnevicu.

Galaxy Watch Active2 poboljšava kvalitet života kroz male, ali značajne, dnevne promjene – od postizanja wellness ciljeva kao što su praćenje sna, vježbanja i nivoa stresa, do efikasnog ispunjavanja obaveza. Bilo da želite da meditirate, dobijate obavijesti o svakoj novosti, ili da se opustite, Galaxy Watch Active2 upotpunjuje vašu životnu rutinu, dok ga istovremeno prate istančan i definisan stil.

“Tržište pametnih satova raste velikom brzinom i mi u Samsungu smo veoma uzbuđeni što kontinuirano širimo naše prisustvo na nove i vizionarske načine ,” izjavio je DJ Koh, predsednik i izvršni direktor IT i mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics. “Sa Galaxy Watch Active2, napravili smo uređaj koji će omogućiti potrošačima da preuzmu kontrolu nad svojim zdravstvenim i wellness ciljevima, uz neometanu povezanost između njihovih uređaja, kao i cijelog Samsung Galaxy ekosistema, čineći njihove živote lakšim i boljim,” nastavio je Dj Koh.

Dizajn sa svrhom, prilagođen vašem životu

Galaxy Watch Active2 ima vrhunski dizajniran i istovremeno je vizuelno lijep i prlagodljiv vašem životnom stilu. Dolazi u dvije dimenzije – sa prečnikom od 44mm i 40mm – i u dva stila: lagani aluminijum sa Fluoroelastomer (FKM) kežual kaišem, i premijum verzija od nehrđajućeg čelika sa kožnim kaišem. Ovaj pametni sat možete personalizovati uz pomoć širokog asortimana kaiševa različitih stilova, kao i više opcija za masku sata.

Galaxy Watch Active2 sadrži unaprijeđeni rotirajući okvir – koji ga čini digitalnim i još zgodnijim za korištenje, uz povećanju veličinu ekrana. Sat sada ima prelijepi zakrivljeni Super AMOLED ekran, dok se digitalni okvir okreće i u smjeru kazaljke na satu, kao i suprotnom smjeru, kako biste mogli još lakše da pristupite omiljenim aplikacijama. Povrh svega, poboljšani One UI nudi jednostavno i prirodno korisničko iskustvo za upravljanje uređajem.

Za korisnike koji žele sat sa istančanim stilom poput njihovog, sada je moguće promijeniti i pozadinu Galaxy Watch Active2 sata uz pomoć My Style1 algoritma za apstrahovanje boja. Ovaj algoritam funkcioniše u okviru Galaxy Wearable aplikacije – potrebno je samo da fotografišete vašu odijevnu kombinaciju, odaberete između pet različitih varijanti boja i pozadina vašeg sata će se promijeniti u roku od par sekundi. Možete uskladiti vaš lični stil svakog dana – ili sačuvati omiljeni stil za ponovnu primjenu.

Savršeni saputnik za vaše wellness ciljeve

Galaxy Watch Active2 može biti i vaš vodič za postizanje boljih zdravstvenih i wellness ciljeva, pružajući vrijedne informacije koje vam mogu pomoći da donesete pozitivne izbore u okviru vašeg životnog stila kada je u pitanju ishrana, treniranje, psihičko zdravlje, spavanje i slično.

Na primjer, dok trenirate, pametni sat može manuelno da prati više od 39 vrsta treninga, od kojih se sedam automatski aktivira – uključujući trčanje, hodanje, vožnju bicikla, plivanje, veslanje, nordijsko skijanje i dinamične treninge. Uz poboljšanu aplikaciju Running Coach, možete pratiti brzinu trčanja u realnom vremenu i uživati u sedam različitih programa trčanja koji vam pomažu da ostvarite ciljeve. Galaxy Watch Active2 čak uvodi inovativne zdravstvene senzore na pozadini kućišta, koji omogućavaju brža očitavanja, kako biste što prije dobijali informacije i poboljšali vašu trening rutinu i bili na pravom putu.

Galaxy Watch Active2 također pomaže u praćenju svakodnevnog nivoa stresa u realnom vremenu putem Samsung Health, naše popularne zdrastvene i wellness aplikacije2.

Dodatno poboljšajte mogućnost povezivanja u svakodnevnom životu uz Galaxy porodicu

Galaxy Watch Active2 unaprijeđuje vaš kvalitet života kroz mogućnost povezivanja sa svakodnevnom rutinom, kao i sa drugim uređajima, čak i dok ste u pokretu. Galaxy Watch Active2 uz pomoć LTE tehnologije omogućava vam da putem njega odgovarate na pozive, dok su vam društvene mreže dostupne na dodir prsta, nudeći vam bolje upravljanje sadržajem. Sada možete lajkati postove na društvenim mrežama. ili gledati kratki video direktno sa zgloba vaše ruke. Možete čak i da putujete po svijetu sa većim samopouzdanjem jer Galaxy Watch Active2 ima mogućnost prevođenja glasa u realnom vremenu kao i tekstova na više od 16 jezika3.

Sastavni dio Galaxy ekosistema

Kao dio Galaxy porodice, Galaxy Watch Active2 donosi sve najbolje od Samsung Galaxy ekosistema, za one koji žele više. Kada je na primjer Galaxy Watch Active2 uparen sa vašim Galaxy pametnim telefonom, Watch Camera Controller4 na satu vam dozvoljava da snimate fotografije, pravite video snimke, gledate sadržaj, prelazite između prednje i zadnje kamere, podesite tajmer i odobrite finalni video ili fotografiju – sve sa vašeg zgloba. Takođe možete koristiti Wireless PowerShare na vašem Galaxy pametnom telefonu kako biste dopunili bateriju sata na lak i intuitivan način.

Pored svega navedenog, sve Samsung usluge koje dobijate uz pomoć Galaxy ekosistema – kao što su Samsung Health, SmartThings, Samsung Pay5 i druge – besprijekorno su integrisane sa vašim satom i drugim uređajima. Možete koristiti na primjer Bixby da upravljate satom, započnete trening ili provjerite vremensku prognozu. Naravno, sve što radite zaštićeno je Knox tehnologijom.

Za više informacija o Galaxy Watch Active 2 posjetite news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com.

Kompletnu specifikaciju uredjaja pogledajte na: https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_watch_active2-9784.php

[box]O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartfona, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.[/box]

Tekst i foto: Emir Vucijak i PR Samsung

meri
Ekonomist odlutao u vode novinarstva. Voli logiku, enigmatiku i osjecaj slobode u prirodi. Na planine se penje biciklom ili na skijama. Vozi zlatni Trek Remedy a na ture nosi Nikona. Moto: “Kada ostarim, želim da pricam šta sam radio u životu a ne šta sam želio da radim!”
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.