BH scena Vijesti iz sporta

Sarajevo Grand Prix na predstavljanju Le Tour de France 2014

U srijedu, 23. oktobra 2013., upriličena u Parizu pred nekoliko hiljada zvaničnika, predstavnika biciklizma i predstavnika medija, zvanična prezentacija 101. Tour de France 2014 kao najveće biciklističke trke na svijetu i društvenog događaja svjetskih razmjera. Trka počinje u Yorkshireu (Engleska) u subotu 5. jula i završava u nedjelju 27. jula u Parizu.

Na prezentaciji je pored Tour de Francea predstavljen i projekat Sarajevo Grand Prix kojeg implementira Biciklistički savez BiH u saradnji sa Francuskom ambasadom i Francuskim institutom u BiH.

Sarajevo Grand Prix je prva biciklistička utrka na našim prostorima pod pokroviteljstvom Tour de Francea.

Ispred delegacije SGP-a u Parizu su bili g. Roland Gilles, francuski Ambasador u BiH, gosp. Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, gosp. Igor Golijanin, šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva i predsjednik BS BiH gosp. Zlatko Berbić koji je ujedno i direktor trke SGP 2014.

Picture-035

“Budućnost nama daje jedan veliki izazov, da se pripremimo za veliku trku u Sarajevu koja će se zvati Grand Prix Sarajeva, i nadam se da ćemo i mi za 100 godina slaviti jednu ovakvu veliku proslavu i ponositi se ovim načinom komunikacije sa cijelim svijetom”, rekao je Zlatko Berbić, predsjednik BS BiH.

“Mi smo ovdje sudjelovali na ovoj prezentaciji, a idućeg mjeseca ćemo prezentirati našu trasu u Sarajevu koja će se voziti iduće godine u junu.” Rekao je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić te napomenuo kako bi ovo trebalo da potakne razvoj biciklizma u cijeloj BiH i kako ćemo se morati u budućnosti malo više okrenuti tom sportu.

“Ja sam zaista veoma srećan što sam ovdje sa gradonačelnikom Sarajeva i šefom kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva u Parizu. Imali smo prezentaciju Tour de France-a i bilo nam je zadovoljstvo čuti da će TDF biti prisutan i kao podrška na našem događaju 22. juna u Sarajevu slijedeće godine. Dosta ljudi u BiH radi zajedno na ovom projektu okupljeni oko sporta. Sport nas sve spaja,” poručio je francuski Ambasador u BiH iz Pariza u telefonskom obraćanju.

Picture-043

“Izuzetno mi je drago da sam imao priliku da vidim kako izgleda Tour de France sa druge strane, one organizacione…” “Treba animirati što više građana, lokalnih zajednica da se uključe, odnosno da pripreme aktivnosti kako bi što bolje predstavili svoje lokalne zajednice, svoje aktivnosti i građane svojih lokalnih zajednica”, napomenuo je g. Igor Golijanin, šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Sarajevo Grand Prix 2014 će imati zvanično predstavljanje 6. novembra, i sa velikim zadovoljstvom možemo najaviti da ćemo tom prilikom ugostiti direktora Tour de Francea Christiana Prudhommea u Sarajevu.

Za više informacija možete posjetiti www.sarajevograndprix.com

Izvor: http://kameleon.ba/site/video-sarajevo-grand-prix-na-predstavljanju-le-tour-de-france-2014/

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.