BH scena Takmičenja

Salcano MTB Cup – Sarajevo, 4.10.2015

SalcanoMTBCup-A2-plakatsponzori

Organizatori Klub brdskog biciklizma “Puls” i Općina Centar Sarajevo u saradnji sa biciklističkim savezom BiH organizuju prvu MTB UCI utrku u centru Sarajeva. Utrka pod nazivom Salcano MTB Cup – Sarajevo je cross country utrka kategorije UCI C3. Održava se 04.10.2015. godine i bodovat će se za odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016.

“Salcano MTB Cup – Sarajevo se održava na izuzetno atraktivnoj lokaciji park Betanija koji se nalazi odmah preko puta stadiona Asim Ferhatović – Hase. Drago nam je da je Općina Centar na čelu sa Dževadom Bećirevićem prepoznala potencijal koji nosi ovakav projekat i jedna UCI utrka. Ovo će biti prvi put da se UCI utrka organizuje u samom centru Sarajeva,” kazao je direktor utrke Amar Njemčević.

staza-nova-1024x449

Pored kategorije za licencirane takmičare na utrci će biti i otvorena Hobby kategorija koja ima za cilj da ponudi dobru zabavu ali i veliko iskustvo našim vozačima početnicima. Prijave se vrše putem sajta www.salcanocup.com gdje se mogu pronaći i propozicije same utrke.

SalcanoMTBSarajevo1

“Ovakav vid takmičenja je izuzetno dobar način za promociju našeg grada i prilika za razvijanje sportskog turizma. Očekujemo dolazak profesionalih timova iz čitave Evrope koji skupljaju UCI bodove za napredak na svjetskoj rang listi. Klub “Puls” će obezbijediti profesionalog vodiča koji će biti na usluzi stranim takmičarima za obilazak našeg grada nakon utrke. Sarajevo ima puno toga za ponuditi i nastojat ćemo biti pravi domaćini,” prenosi Njemčević.

Pokrovitelj utrke je turski proizvođač bicikala Salcano, čiji naziv i nosi međunarodna utrka u Sarajevu. Za turski tim Salcano Cappadocia je potpisala prvi profesionalni ugovor za BiH naša najbolja biciklistkinja Lejla Tanović i srebrena na balkanskom prvenstvu u Grčkoj u elite kategoriji.

“Svakako da je uvijek lijepo nastupati na domaćem terenu ali sigurno je i najteže. Posebno ćemo se pripremiti za utrku u Sarajevu i svakako da očekujem što bolji plasman uz nove UCI bodove. Cilj mog trenera i mene je plasman u 80 najboljih na svijetu do kraja sezone. Imam još 3 UCI utrke pored naše u Sarajevu i dat ću svoj maksimum da prikupim što više bodova. Nakon završenog ciklusa za OI u Riu 2016 naš glavni cilj će biti ispunjenje norme za odlazak na OI u Tokio 2020. godine” kazala je za kraj Lejla Tanović.

[box type=”download”]Preuzmite dokumente / download documents

[/box]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.