BH scena

Prvi UCI bodovi za mladu Lejlu Tanović (KBB Puls)

DSC_0466 DSC_0473

Bosanskohercogavačka bicklistkinja Lejla Tanović ćlanica Kluba brdskog biciklizma “Puls” Vogošća osvojila je deveto mjesto na XC biciklističkoj utrci u Vodicama, osvojivši pri tom 12 UCI bodova, najviše što je  jedna bh. predstavnica osvojila na ovakvoj vrsti  takmičenja.

Na utrci UCI class 1 ranga, inače najjače klase u sportu brdskog biciklizma Tanović je snage odmjerala sa 218 takmičara iz 22 zemlje, a među njima su bili i predstavnici reprezentativci zemalja bivše Jugoslavije. Utrka se vozila u 4 kruga i ukupne dužine 21 kilometar. Uspjeh sjajne Lejle na takmičenju na kojem su učestvovali vrhunski svjetski biciklisti,  veći je i  kada saznamo da je Tanović rođena  1994. godine. Nastavi li mlada Sarajka napredovati ovim tempom, veliki rezultati i u budućnosti zasigurno neće izostati.

DSC_0467 DSC_0544

Prvi UCI bodovi sa  “XCO Croatia cup Vodica” samo su početak karijere impresivne XC takmičarke  koji će, nadamo se, pomoći u ostvarenju krajnjeg cilja – odlaska na Svjestko prvenstvo. Tanović je također ukupni pobjednik prve BiH XC Škoda lige 2012, Vogošća cupa 2012 i utrke Das ist Walter 3 – ističe Amar Njemčević, Lejlin trener.

PR KBB Puls

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.