MTB staze u BiH

Ozren: Crepoljsko

Opis ture:
Crepoljsko je jedan od vrhova planinskog masiva Ozren. Nalazi se tek 10tak km udaljen od Sarajeva i do njega se moze doci cak i autom. Medjutim, kako je smisao i svrha ove stranice promovisanje brdskog biciklizma i zdravog zivota uopce, ovaj put smo se odlucili to uraditi na “tezi” ali i ljepsi nacin- biciklom.

Krenuli smo iz grada, tacnije ispred gradske Vijecnice. Preko Darive, Moš?anice i naselja Obhodze, popeli smo se na brdo Borije odakle se pruza jedan od najljepsih pogleda na grad Sarajevo. Uspon smo nastavili dalje prema Hresi, a potom negdje posle 9 km skrenuli lijevo za Crepoljsko.
Kada se popne na Crepoljsko, za spust i povratak postoje bar tri opcije: povratak istim putem (asfaltom), te preko Cavljaka i Barica ili preko Skakavca i Nahoreva (makadam). Ovaj put smo se odlucili za malo duzu i ljepsu varijantu- preko Skakavca i Nahoreva.
Na kraju ture, GPS je pokazivao oko 34km predjenog puta i 1167m ukupnog visinskog uspona. Za neka cetiri sata relativno lagane voznje jako solidan “rezultat”.

Pogledajte i galeriju fotografija sa ove voznje.

Profil ture

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

3 Replies to “Ozren: Crepoljsko

  1. Povratni ping: mtb.ba » Crepoljsko

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.