Aktuelno Vijesti iz sporta

Lejla Tanović potpisala za špansku ekipu Brujula racing team

Najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović ujedno desetorostruka državna prvakinja i trostruka balkanska prvakinja u naredne dvije sezone nastupat će za špansku ekipu Brujula racing team. Nakon što je protekla dvije sezone vozila za grčki SMF tim Lejla će tako promjeniti sredinu i nastupati za jedan od poznatijih profesionalnih timova iz Španije. Lejla je ove sezone osvojila pet medalja na međunarodnim UCI utrkama, zauzela 4. mjesto na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu te odbranila Balkansku i državnu titulu prvakinje.

“Izuzetno sam sretna sa potpisivanjem za Brujula racing team koji je sastavljen od kvalitetnih vozača iz Španije, Portugala i Rumunije. Atmosfera u ekipi je sjajna i to će mi sigurno pomoći da ostvarim svoje ciljeve. Kapaciteti mog novog tima u tehničkom smislu su idealni, samim tim uz vrhunsku opremu i bicikl zasigurno da ću nadoknaditi dosadašnje nedostake u odnosu na konkurenciju. Ujedno ovo će biti moja prva sezona u kojoj ću nastupati na svih šest svjetskih kupova u Evropi što je dobra motivacija pred zahtjevne zimske pripreme koje me očekuju”, kazala je Lejla Tanović.

U dosadašnjoj karijeri Tanović je osim za grčki SMF tim dvije godine nastupala i za turski Salcano Cappadocia tim. Nakon završetka ove sezone na Lejlinu adresu stigle su dvije ponude, jedna iz Španije a druga iz Italije.

“Pregovori sa Brujula timom su protekli izuzetno korektno i ugovor je brzo bio zaključen i potpisan na period od dvije godine. Od starta su dali do znanja da žele Lejlu u ekipi i da je glavni cilj njen napredak u odnosu na najbolje biciklistkinje svijeta. Prva utrka za Lejlu će biti veoma brzo, odnosno u februaru naredne godine u Španiji kada će ujedno biti i predstavljanje ekipe za 2019. godinu”, kazao je za kraj selektor reprezentacije Amar Njemčević.

S poštovanjem
Amar Njemčević

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.