Aktuelno Vijesti iz sporta

Lejla Tanović osvojila 4. mjesto na UCI HC utrci u Istanbulu za kraj sezone

Devetorostruka državna prvakinja i Balkanska prvakinja u brdskom biciklizmu Lejla Tanović (23) osvojila je četvrto mjesto na utrci svjetske biciklističke federacije UCI HC kategorije i novih 50 UCI bodova. Riječ je o najjačoj kategoriji utrke koja takmičarima donosi i najveći broj UCI bodova. Pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Iryna Popova (26) iz Ukrajine.

Uslovi na utrci su bili izuzetno teški, kiša koja je padala čitav dan je stazu učinila teškom za voziti radi velikih količina blata.

“Na treninzima staza je bila potpuno suha ali prognoza je najavljivala kišu. Znali smo da će se u slučaju većih količina kiše staza u potpunosti promjeniti. Pripremili smo gume za blato što je svakako donijelo određenu prednost. Utrka je bila izuzetno zahtjevna za bicikl i takmičare, iz kruga u krug velike količine blata su se nakupljalje na biciklu. Lejla je vozila veoma dobro i pokazala izvrsnu formu na zadnjoj utrci sezone, također odlično se adaptirala na uslove na stazi”, rekao je selektor MTB reprezentacije Amar Njemčević.

Tanović je po prvi put u karijeri nastupila na visoko rangiranoj HC utrci, a osvajanjem novih 50 UCI bodova će joj donijeti veliki napredak na UCI rankingu.

“Utrka je bila jako fizički zahtjevna zbog blata, međutim moram priznati da ja ipak volim takve uslove na stazi jer u tim uslovima često treniram u Sarajevu. Drago mi je što sam pokazala odličnu formu u jakoj konkurenciji i to na kraju duge sezone. Sada slijedi odmor od nekoliko dana, a onda počinju pripreme za narednu sezonu a prva utrka očekuje me već u martu. Moj cilj je i dalje odlazak na Olimpijske igre u Tokio a sada je taj cilj mnogo bliži uz stipendiju Olimpijskog komiteta BiH”, rekla je za kraj Lejla Tanović.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “Lejla Tanović osvojila 4. mjesto na UCI HC utrci u Istanbulu za kraj sezone

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.