Region Vijesti iz sporta

Lejla Tanović druga u Atini na UCI C2 utrci

Peterostruka državna prvakinja i dvostruka viceprvakinja Balkana Lejla Tanović nastupila je na međunarodnoj UCI utrci u Atini, kategorije C2 i osvojila drugo mjesto. Time je osvojila 20 UCI bodova u prvoj utrci sezone što će donijeti novi napredak na svjetskoj UCI rang listi. 

0

„Jučer drugo mjesto u Atini i 20 UCI bodova za mene. To je jako dobar početak nakon povrede zbog koje sam morala dva mjeseca pauzirati sa treningom, međutim proces rehabilitiacije je bio izuzetno težak. Povrede su sasvim normalna stvar u sportu ali to je bila prva ozbiljnija povreda i drago mi je što sam zdrava i spremna ponovo da se trkam na ovako visokom nivou. Zahvaljujući našim doktorima oporavak je potpun. Sada dolazi period jakih treninga i utrka gdje tek treba da dostignem pravu formu.“ Rekla je Lejla Tanović

1

Naredna utrka je odmah za sedam dana i riječ je o etapnoj utrci koja će se održati kroz 3 etape. Bit će to nova prilika za osvajanja većeg broja UCI bodova.

„Svakako da nas raduje drugo mjesto i novi UCI bodovi, međutim veoma sam sretan što je prva utrka sezone koja je uvijek i najteža prošla bez obnavljanja povrede. Sama utrka je bila veoma brza sa jakim tempom. Već smo krenuli sa pripremama za narednu etapnu utrku, koja se održava kroz 3 veoma zahtjevne etape. Utrka tog kvaliteta će svakako Lejli pomoći za postizanje idalne forme za najbitnije utrke koje nas čekaju u sedmom mjesecu.“ rekao je za kraj trener Njemčević Amar.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.