Region Takmičenja

4 islands MTB maraton 2017

photo-3

­­Ako za utrku startnine budu rasprodate u rekordnom vremenu dva puta jasno je da se je u pitanju ozbiljna stvar. 4 Islands etapne utrke  su definitivno ostale u sjećanju svim učesnicima pa se sa velikim očekivanjima gleda prema trećem izdanju.

Niti jedan događaj na svijetu se ne može porediti sa jedinstvenim doživljajem vožnje preko četiri otoka u samo četiri dana  kroz historijski interesantne gradiće i sela, mediteranskim obalama. To je utrka u kojoj natjecatelji žive i dišu sa utrkom i organizatorima, putujući sa otoka na otok do starta sljedeće etape. Prelijepi i slikoviti pejzaži  uz fantastičnu organizaciju su ovo utrku stavili na listu želja mnogih entuzijasta brdskog biciklizma i nije iznenađenje da je trka svrstana među najbolje u Evropi.

Izvanredno atraktivni tereni i etape, relativno kratke, ali idealne dužine za početak sezone su ovaj događaj učinile nezaobilaznom proljetnom avanturom.

photo-2

Svake godine takmičenje bilježi dvostruki rast u pogledu broja takmičara. 200 timova (400 učesnika) iz 25 zemalja i 5 kontinenata je uzelo učešće na utrci 2016. godine i njihovi utisci su povod mnogima da okušaju svoje sposobnosti i učestvuju na događaju koji će pamtiti do kraja  života.

„ Slogan ‘jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma’ nije laž, ne, kombinacija male utrke na profesionalnom nivou u neobičnom okruženju je…pa…jedinstvena je najmanje čime se može nazvati! Izvrsna, nezaboravna, fantastična,…to su samo neke riječi kojima se može opisati…“ – Wouter Cleppe, Belgija.

Organizatori najavljuju još atraktivnije izdanje utrke 2017. godine. Otoci Krk, Rab, Cres i Lošinj će ponovo biti domaćini brdskobiciklističke avanture duge 270 km sa 5000 metara uspona uz prelijepe prizore otoka. Utrka ostaje timska (ekipu čine parovi), iako će organizator uvesti novu kategoriju „Grand Master“ (takmičari preko 50 godina) u skladu sa normama najpoznatijih takmičenja u svijetu. Učestvovati mogu takmičati iznad 18 godina starosti i posjedovanje takmičarske licence nije potrebno.

_DSC2883 (Custom)

Spremite se za pohod na otoke i budite nagrađeni sa četiri dana avanture u odličnoj atmosferi među onima sa kojima dijelite istu strast!

INFORMACIJE

Datumi: 19.4.201722.4.2017.

Lokacije: Otoci Krk, Rab, Cres i Lošinj.

Registracija: 18.4.2017.  14:00-20:00 h, Baška, otok Krk ; 19.04.2017.  07:00-09:00h Baška, otok Krk

Start: Baška, otok Krk

Kategorije

Utrka je isključivo za timove koji se sastoje od dva učesnika starija od 18 godina u sljedećim kategorijama: Muškarci, Žene, Masters, (muškarci od 40 do 49 godina), Grand Masters (muškarci iznad 50 godina starosti) i Mix (muškarac i žena starosti iznad 18 godina).

www.adriabike.hr

Kontakt: Nikolina Blesić, nikolina@adriabike.hr

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.