Uncategorized

Jadranska BAJKa

SEDMODNEVNO KRSTARENJE I BICIKLISTIČKE TURE PO OTOCIMA

11 – 18. septembar 2021.

SPLIT-BRAČ-HVAR-VIS-KORČULA-PELJEŠAC-MAKARSKA-SPLIT

SAMO ZA AVANTURISTE , NIJE ZA TURISTE!

Zaplovite dušom na odmor iz snova. More, brod, mtb vožnje prekrasnim jadranskim otocima, upoznavanje i druženje sa ljudima sličnih životnih stilova, sunce, kupanje, dalmatinska hrana, trčanje uz more… sastavni su dio ove naše avanture. Brod kojim plovimo je tradicionalni hrvatski brod iz 1959. godine, i prije nekoliko godina detaljno je renoviran. Ima salon za obroke i dvije velike palube. Svaka kabina ima dva ili tri kreveta, vlastiti toalet sa tušem, ormar i sef. Na brodu su obezbijeđeni: spavanje, doručak i ručak. Svakodnevno, a u skladu sa vremenskim uslovima, nakon doručka od 9,00h pa orijentaciono do 14,00h organizujemo mtb vožnje po hrvatskim otocima, vođene od strane profesionalnih mtb vodiča. Ture su prilagođene kondicionoj spremi i tehničkim vještinama grupe. Naravno, vožnje ćemo kombinovati sa sunčanjem i kupanjem u moru jer cilj ove avanture je – uživanje u dobrom društvu. Preporučujemo korištenje vlastitog bicikla, ali moguć je i najam. Takođe, nudimo i najam električnih bicikla. Prilikom rezervacije, obavezan intervju radi upoznavanja i procjene mogućnosti pristupanja grupi!

Uplata rezervacije u iznosu od 300 EUR odmah po rezervaciji i preostali iznos 250 EUR do 11.8. Novac ostaje na računu organizatora do polaska. U slučaju nepredviđenih pandemijskih mjera (zatvaranje granica Hrvatske) iznos u potpunosti vraćamo. U drugim, ličnim slučajevima odustajanja novac se ne refundira a prenosiv je na drugo lice (pomoći ćemo u pronalasku zamjene)

RUTA BRODA “TOMA”

11.9. – Ukrcaj gostiju u Krilu Jesenicama (15 min od Splita) u subotu u 11:00–12:00h. Nakon toga sljedi polazak za Supetar na otoku Braču. Tokom plovidbe se poslužuje ručak. U Supetar uplovljavamo oko 14:00h, spuštamo bicikle s broda i brod vozi za Milnu. (Ko ne želi da biciklira ide brodom za Milnu). Po dogovoru gosti tu večer imaju mogućnost kupiti roštilj večeru za cijenu od 110 kn. Predjelo se sastoji od brusketa s nadjevom za pizzu, glavno jelo je meso s roštilja, a uz večeru se služi salata i piće (2 dcl. vina ili piva).

12.9. – Ujutro drugog dana (nedjelja) doručak je od 8:00–9:00h. Nakon doručka, gosti idu biciklirati do Bola na otoku Braču ili ostaju voziti se brodom. U Bol uplovljavamo oko 13:00 sa gdje se ukrcavaju gosti i svi zajedno idemo za Stari Grad na otoku Hvaru. Ručak se poslužuje za vrijeme plovidbe ili večera po dogovoru. U Stari Grad uplovljavamo oko 15:00–16:00h gdje i noćimo.

13.9. – Ujutro trećeg dana (ponedjeljak) doručak je od 8:00-9:00h. Nakon toga idemo na mtb turu iz Starog Grada do Hvara na otoku Hvaru. Brod oko 13:00h kupi goste u mjestu Hvar te nastavlja plovidbu prema otoku Visu u mjesto Vis.

14.9. – Ujutro četvrtog dana (utorak) doručak je od 8:00-9:00h. Nakon toga pedalamo iz Visa do mjesta Komiže na otoku Visu i vraćamo se nazad na brod u Vis. Oko 13:00 sa brod ih kupi u Visu te nastavlja plovidbu prema otoku Korčuli u mjesto Vela Luka. U Velu Luku uplovljavamo oko 16:00h. Nakon toga imamo slobodno vrijeme na otoku.

15.9. – Ujutro petog dana (srijeda) doručak je od 8:00-9:00h. Mtb tura počinje u mjestu Vela Luka i završava u mjestu Korčula. Dominiče je mjesto vezivanja broda, tu se vezuju drveni brodovi. No ukoliko bude mogućnosti da brod pristane u središtu Korčule to ćemo i napraviti. Dominiče je od centra mjesta Korčula udaljeno 2 km te je povezano autobusnim linijama i taxi prijevozom. Po povratku na brod imamo slobodno vrijeme te noćimo na tom mjestu.

16.9. – Ujutro šestog dana (četvrtak) doručak je od 8:00-9:00h. Nakon toga goste iskrcavamo u mjestu Kučišće na otoku Pe-lješcu te ih kupimo u mjestu Lovišće na otoku Pelješcu. Nakon toga nastavljamo plovidbu prema Makarskoj gdje i noćimo.

17.9. – Ujutro sednog dana (petak) doručak je od 8:00-9:00h. Taj dan provodimo u Makarskoj. Moguća je mtb tura u NP Biokovo ili provođenje dana na velikoj poznatoj makarskoj plaži. Nakon ručka plovimo za Omiš ili Pučišća ili Krilo što ovisi o vremenskoj prognozi.

———————————————

Prevoz do ukrcavanja u brod je u vlastitoj režiji. No, tu rado povezujemo vlasnike automobila sa drugim učesnicima na obostrano zadovoljstvo i uz podjelu troškova.

mob/viber 061 159 369

Emir Vučijak je rođen 1962. godine. Brdskim biciklizmom se bavi gotovo dvije decenije a biciklom je prošao najatraktivnije planine i staze od Alpa do Karpata. Osnivač je Udruženja brdskih biciklista (MTBA), potpredsjednik Biciklističkog saveza BiH, autor knjige „Vodič za brdski biciklizam u Bosni i Hercegovini“ i pokretač portala www.mtb. ba. Pored mapiranja mtb staza aktivno vodi mtb ture, i jedan je od tvoraca ideje BIKE4LIFE projekta koji ima za cilj kroz organizovanje vožnji brdski biciklizam približiti početnicima. Vodi se izrekom „Kada ostarim želim da pričam šta sam radio u životu, a ne šta sam želio da radim“

Faris Njemčević je rođen 1974. godine, univerzitetski profesor i bivši menadžer u finansijskoj branši. Nakon 20 godina stresa shvatio je poentu života: “Radi ono što voliš i uživaj u tome”. Trenutno, pored profesorskog posla bavi se outdoor turizmom (posebno biciklizam, skijanje i hajking), uživa u upoznavanju ljudi i novih destinacija. Već drugu godinu vodi projekat BIKE4LIFE – grupne mtb i hajking ture (realizovano preko 50 zahtjevnih tura). Već 10 godina organizator je skijaškog pohoda u Italiju za preko 500 osoba. Iako ima 46 godina, kaže da nikada nije bio mlađi.

meri
Ekonomist odlutao u vode novinarstva. Voli logiku, enigmatiku i osjecaj slobode u prirodi. Na planine se penje biciklom ili na skijama. Vozi zlatni Trek Remedy a na ture nosi Nikona. Moto: “Kada ostarim, želim da pricam šta sam radio u životu a ne šta sam želio da radim!”
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.