Vijesti iz sporta

Izvještaj sa finala 3. Zimske lige IPGŽ (HR) & SLOVENIJE

U nastavku pročitajte izvještaj sa finalne utrke treće po redu međunarodne zimske MTB lige Hrvatske i Slovenije.

Kao i do sada, utrku je pratio i izvještaj napisao Saša Popović (CRO MTB PRESS INFO)

FINALE – BUZET ZA PAMĆENJE

Šezdeset natjecatelja na startu zadnjeg kola 3. Zimske International MTB Lige IPGŽ a od toga čak 23 strana , Slovenska natjecatelja i sveukupno 170 osvajača bodova kroz 10 održanih kola dovoljno govori samo za sebe. Finale je bilo dostijno finala kojeg se nebi posramili niti malo žešći MTB kupovi. Organizacijski gledano, BK Buzet koji je zaslužio još u 2. izdanju Zimske lige ovo finale stvarno ga je zaslužio i stvarno je pripremio stazu dostojnu finala jednog MTB sustavnog natjecanja. Dovoljno su otežali stazu , odlično je pokrili redarima a kako je Buzet jedan pravi sportski grad bilo je i poprilično gledatelja duž staze , što je rijetkost na pravim CRO Kup i Prvenstvenim MTB utrkama.

Uz to ligaši su dodatno a uz voditeljicu Svetlanu „C.C.A.“ Barać i njeno ogromno zalaganje, skupili poprilično sredstava kroz dobrovoljne priloge za kupnju hand bikea Dejanu Nišandžiću te mu je na kraju predano preko 3.000,00 kuna.


Matej Lovše ; Aleš „Čarapa“ Hrvatin

Kako su kroz 3. izdanje Zimske lige udarnu riječ vodili Petar Zupančič i Aleš „Čarapa“ Hrvatin njima je i pripala čast da zauzmu prvi red na startu. K tome Buzetska utrka je odlučivala o ukupnom pobjedniku Lige i to od strane upravo ta dva aktera. Razlika prije utrke iznosila je samo malih 20 bodova u korist Zupančiča. A slično je samo bilo još u kategoriji „Sram“ gdje su o ukupnoj pobjedi odlučivale nijanse između Radović Marija i Vuković Petra. Svi koji su bili bodovno blizu po kategorijama pozvani su u prve redove.

Odmah nakon starta žestoko je povukao Matej Lovše – UNI FBI ( SLO) , inače dobitnik čak 3 ovogodišnje utrke Lige. Pratio ga je u pedalu Nejc Černilogar – Surffing shop (SLO) a za njima Hrvatin i Zupančić. Zupančić je upotrijebio taktiku vidnog praćenja Hrvatina a ovaj je pak svim silama pokušavao mu uteći. No nije išlo jer je „Pero“ sebi zacrtao biti Svetovni prvak a Zimska liga mu je 1. stepanica ka tom putu.


Petar Zupančič, Goran Zidarić – ZeeTso

Dok su njih dvojca igrali na taktiku tko je bolji ligaš dotle su Lovše i Černilogar otutnjali za jedan krug sve a neke i za par krugova više. Domaće natjecatelje je na kraju radovalo i to da su njih dva „iberrundali“ i poprilično svojih sunarodnjaka bez milosti i pardona.

Kod dama , u kategoriji u kojoj je već puno prije uzela ukupnu pobjedu Antonela Ferenčić, svoju 2. ligašku pobjedu uzela je Calcitovica Tina Preše. Antonela je samo mirno izvezla utrku i uzela nešto bodova za ukupni plasman te je na kraju sveukupno 23. što je respektabilan rezultat.

I u ostaim kategorijama sve pobjede su uzeli slovenski natjecatelji. Čast su branili i donekle obranili Šujević Robi kao 3. u kategoriji Sram, Hrvatin Aleš 3. u kategoriji XT te Kalčić Dalibor kao 2. i Popović Slobodan kao 3. u kategoriji XTR.

Rezultati utrke 10. kola:

LX ( žene):

1. Preše Tina – Calcit Bike Team – SLO
2. Ferenčić Antonela – BK MTB Istra Bike Pazin – CRO

Deore ( do 16 godina)

1. Zupančić Petar – Calcit Bike Team – SLO
2. Mihalič Luka – Energija Team – SLO
3. Stjepanović Marko – Energija Team – SLO

SRAM ( do 20 godina)

1. Korošec Rok – Calcit Bike Team – SLO
2. Dimic Gregor – Energija Team – SLO
3. Šujević Robi – BK MTB Istra Bike Pazin – CRO

XT ( od 20 do 30 godina)

1. Lovše Matej – UNI FBI – SLO
2. Černilogar Nejc – Surffing shop – SLO
3. Hrvatin Aleš – BK Buzet – CRO

XTR ( preko 30 godina)

1. Tancik Mitja – Energija Team – SLO
2. Kalčić Dalibor – SDRJ Pustolovci – CRO
3. Popović „Bobo“ Slobodan – BBK Istra Bike – CRO

3. Zimska MTB Liga IPGŽ je u startu proglašena INTERNATIONALNOM a kako nebi bilo zabune oko učesnika. Održano je 10 kola a tradicionalmo liga započinje u Roču. Uz to što su zasadili maslinu u Roču ligaši su po prvi puta gledali Zupančiću u leđa. Pero je zasluženo pobjedio i preuzeo Žuu majicu vodećega u ukupnom poretku koju je zadržao do kraja. S obzirom da je velika sponzorska Hvatska kriza sponzor te i jedine Žute majice je bio Saša Vidović koji ih je lani osvojio nekoliko. Petra je pobijedio ili zmagovao u Roču, Labinu, Lovrinu, Rijeci, Čepiću. Sadašnji nositelj titule „Vječiti drugi“ Aleš Hrvatin poznatiji kao „Čarapa“ pobijedio je u Boljunu. A Matej Lovše je nastupio u Gračišću, Gornjem Kamenjaku, Livadama i Buzetu i tu svaki puta nadmoćno pobijedio što mu je donjelo ukupno 13. mjesto. Treće mjesto ukupno zauzeo je prošlogodišnji vice prvak Saša Vidović, Grobničan na radu u Buzetu.

Kako je došlo do sitnih nedoumica oko raspodjele godina po kategorijama odlučeno je da će se na kraju Deorići dodatno podijeliti još na dvije kategorije a da bude „vuk sit a ovce na broju“.

Deorić ujedno ukupni pobjednik Petar Zupančić je tako u Buzetu dobio još jedno dodatno odličje pa ga možemo proglasiti najuspješnijim ikada ligašem jer je kući otišao sa čak 4 ZLATA : Za ukupnu pobjedu, za ukupnu pobjedu u kategoriji Deore, za ukupnu pobjedu u kategoriji Deore „B“ i za ukupnu Teamsku pobjedu u kategoriji Teamova kroz team Dream Team.

Bažon Sandi je ukupno 2. Deorić a Franković Mateo je 3. ukupni Deorić.

Poredak Deorića „A“ , a to su oni malo stariji je sljedeći: 1. Franković Mateo, 2. Rigo Paolo i 3. Grujić Matko.

Deorići „B“ – 1. Zupančič Petar, 2. Bažon Sandi i 3. Šujević Toni.

Dame su inaće LX kategorija a to je prava damska kategorija. Već 2. godinu za redom tu je triumfirala Ferenčić Antonela, 2. mjesto pripalo je Scetlani Barać a 3. Bertetić Tini.

Kod „Srama“. pobjednik Vuković Petar je u zadnja dva kola nadmašio 2. plasiranoga Radović Maria a oba mogu to zahvaliti 3. plasiranome Rigu Paolu, prošlogodišnjem sveukupnom pobjedniku, koji je morao na prislini odmor zbog prisutne sve prisutnije sportske nukleozne bolesti.

Niko sretniji od Hrvatina Aleša u kategoriji „XT“ i to zato jer je debelo nadmašio sudruga sekndplasiranoga Sašu Vidovića. Ovaj pak, Saša, je za dlaku nadmašio Željka Ujčića.

Naj kvalitetnija grupa mjenjača , ona XTR, je ove godine u Postojni i zasluženo ju je uzeo Aleš Boben. Drugi je Mauro Hek a najsretniji je Goran „ZeeTso“ Zidarić na 3. mjestu.

Dream Team u sastavu : Antonela Ferenčić, Petar Zupančič i Paolo Rigo „dreamirala“ je sve ostale teamove. Moj Team 1 u sastavu Luka Rigo, Aleš Hrvatin i Aleš Boben je 2. team i 3. je Moj Team 2 u sastavu Vuković Petar, Vidović Saša i Franković Mateo. Prijavljeno je bilo čak 11 teamova.

Specijalni „juru“ ili žiri je proglasio najbolje organizatore pa je tako čast finala 4. Zimske lige 2010/2011 pripala Livadama- BK MTB Istra Pazinu u kojima će se održati zadnja utrka sljedeće lige kao Individualni Kronometar.

Da se prvi mačići u vodu ne bacaju dokazao je Boljun odnosno BK „Vuky“ koji je čisto početnički a bez grešaka izorganizirao svoju 1. MTB tekmu i time osvojio nagradu za 2. najboljeg organizatora.

Buzećani su tradicionalno dobri Organizatori a Buzet kao atraktivna staza i ove godien je osvojio opet nagradu Najbolji organizator a ovaj puta za 3. mjesto no to ne znači da su bili i drugi lošiji ali morate znati da je strogi juru gledao čak i na zelenu boju trave, cvjetiće, potoćiće i vidikovce što je na koncu bilo presudno.

Specijalna nagrada dodijeljena je Zdravku Zupančiću a nagrade „Hvala“ su dobili , Svera d.o.o. , Demian, Regional Expres, te Glas Istre, MTB.Si, MTB.Ba, Bicikl Magazin, Anton Finderle i mnogi drugi.

„Popov prijelazni Cup“, pozlačeni trofej za najsvestraniji i najbolji klub BK MTB Istra Pazin predao je ove godine BK Buzetu na godišnje čuvanje a BK Buzet je BK MTB Istra Pazinu predala Povelju o prošlogodišnjem osvajanju tog prestižnog trofeja.

Sve rezultate možete pogledati na www.adriatic-timing.com

By Pop CRO MTB PRESS INFO

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.