Vijesti iz sporta

Izvještaj sa 8.kola 3. Zimske lige IPGŽ (HR) & SLOVENIJE

U nastavku donosimo izvještaj sa 8. kola treće po redu međunarodne zimske MTB lige Hrvatske i Slovenije, iz pera Saše Popovića (CRO MTB PRESS INFO)

MATEJ LOVŠE SAM PROTIV SEBE PARENZANOM

Matej Lovše – UNI FBI – SLO fenomenalni je pobjednik 8. kola 3. Zimske International MTB Lige IPGŽ vožene u okolici Istarskuh Livada i to kao 2.Individualni kronometar Parenzanom. Fenomenalni zato jer je osim što je sve svoje konkurente ostavio za više od 3 minute stazu dugu 22 km izvezao dva puta za redom bez zaustavljanja. Oba dva kruga Lovše je odvezao ispod 40 minuta. Za prvi krug, koji je bio i službeni za mjerenje vremana, mu je trebalo 37 minuta 53,621 sekunde dok je u drugi krug izvezao za 39 minuta i…38,236 što je izuzetno dobro iako Lovše kaže da bi trebao biti još za oko 3 minute brži.


Aleš Hrvatin na cilju ; Lovše na startu kronometra u Livadama

Drugo plasiranom Roku Korošecu – Calcit Bike Team – Kamnik je trebalo 40 minuta i 58,199 sekundi a treće plasiranome Alešu Hrvatinu trebalo 41 minutu 18,125.

Vodećem u ukupnom poretku Petru Zupančiću 4. mjesto sa 41 minutom i 58,736 sekundi dovoljno je bilo da bodovno zadrži vodeću poziciju ukupnog poretka lige.

Po oblačnom i blago hladovitom vremenu na startu Individualnog kronometra u Livadama organizatora BK MTB Istra Pazina uz suorganizatore familiju Nadišić, poznatih ugostitelja iz Livada, našlo se 60 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije koji su prije samog početka natjecanja minutom šutnje odali počast tragično preminulom Istarskom glazbeniku i vinaru Andiu Šipetiću – Demianu, jednom od ovogodišnjih malih donatora Zimske lige .

Osim sad već „standardnih“ Zimsko ligaša natjecanju su pristupili i svi mlađi članovi Slovenskog Calcit Bike tima uz njihovog voditelja i trenera Mohora Vrhovnika a koji se nalaze na zimskim pripremamamu Istri, tako da im je ova utrka ujedno došla i kao svojevrstan test do sada urađenoga u pripremama.


Slovenski Calcit Bike tim na okupu ; vremena takmičara mjerena su najsavremenijom opremom

Valja spomenuti da je u ovom 8. kolu nastupilo čak 5 natjecateljica a pobjednica među „damama“ , Slovenka, Tina Perše ukupno je izvozila 15. vrijeme utrke – 46 minuta 20,086 istavivši iz asebe mnoge domaće natjecatelje. Najbliža njoj kao 2. među ženama a ukupno na 46. mjestu je bila Iva Božac iz BK MTB Istra Pazina , a koja odnedavno trenira sa svojim momkom i pobjednikom Livada Matejem Lovšeom. Treća među ženama je bila Ivina klubska kolegica Tihana Ujčić dok je vodeća u ukupnom poretku žena Antonela Ferenčić zauzela 4. mjesto ispred 5. plasirane Svetlane Barać – BK Buzet.

Kod najmlađih dominirao je neprikosnoveni vladar ovogodišnje Lige Petar Zupančić KD Calcit Kamnik, ispred sve boljega Matea Frankovića – BBK Kvarner i 3. Marka Bertetića – BK MTB Istra Bikea.


Podij za pobjednice ; Mladi Mateo Franković nakon utrke

U novo ovogodišnje uvedenoj kategoriji od 16 do 20 godina sva tri prva mjesta uzeli su Calcitovci, 1. Rok Korošec sa 40 minuta i 58,199 sec, 2. Luka Vrankar sa 43 minuta i 00,196 sekundi i 3. Saša Trebušnjak sa 43 minuta i 2,869 sekundi. Do 30 godina pobjednik je i ukupni pobjednik Livada Matej Lovše ispred ukupno 2. Aleša „Čarape“ Hrvatina i 3. plasiranoga te kategorije Mohora Vrhovnika. Slobodan „Bobnamadoni“ Popović najbrži je u kategoriji preko 30 godina sa vremenom 45 minuta 21,651 sekundi ispred Bobena Aleša – Postojna 46 minuta 2,826 sekundi i 3. plasiranoga te kategorije Davora Zorka – BK MTB Istra Pazin sa vremenom 46 minuta 43,040 sekundi.

Sljedeće predzadnje kolo ugostiti će još jedan Istarski gradić – Boljun 14.ožijka.

Svi rezultati su na www.adriatic-timing.com

By Pop – CRO MTB PRESS INFO

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.