Događaji

Humanitarna gradska tura za Salku Aljovića

Biciklistički klub MTB Puls u subotu 18.9.2010. organizuje kratku gradsku vožnju za Salku Aljovića, 27godišnjeg sarajliju i biciklistu čija je nedavna nesreća potresla mnoge,  a posebno sarjevske i bicikliste iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova kratka vožnja prvenstveno je organizovana u svrhu upoznavanja javnosti sa nesrećom koja se mogla dogoditi svakom biciklisti, ali i u svrhu prikupljanja novca za izradu platforme koja bi Salki omogućila izlazak iz zgrade. Kutija za dobrovoljne priloge će biti postavljena na startu ispred BBI centra a polazak je u subotu u 17:00 h. Planirana dionica kretanje se završava na kraju Vilsonovog šetališta.

Po posljednjim informacijama, prije dva dana je potpisan ugovor za izgradnju platforme te projekat kreće u realizaciju.
Uplaćen je traženi avans, a ostali novac (cca 5.000,00 Eura) je potrebno uplatiti u roku od 15 dana od dana montiranja platforme. Stoga, pozivamo sve bicikliste i ljude dobre volje da se uključe u akciju, da ovaj iznos što prije skupimo i uspješno zaključimo akciju!

Ova vožnje treba da bude ležerna sa laganim tempom i veoma kratka. Osim primarnog, jedan od ciljeva je također i ukazivanje na opasnosti sa kojima se svakodnevno susrećemo, zbog neuređenosti saobraćaja, ne samo u našem gradu nego u cijeloj državi. Nažalost to je problem sa kojim ćemo se još dugo vremena suočavati, a ova nesreća je jedna od mnogih koja nas upućuje na veću pažnju i koncentraciju prilikom vožnje.

Ovu vožnju MTB Puls organizuje takođe kako bi se širila poznanstva među biciklistima.  Očekujemo da što više biciklista dođe i podrži ovu turu, kako bi se što više ljudi upoznalo sa problemima sa kojima se biciklisti svakdonevno suočavaju.

www.mtbpuls.com.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

4 Replies to “Humanitarna gradska tura za Salku Aljovića

 1. Zahvaljujem na podrsci, odaziv je bio super. Uskoro ide objava skupljenih sredstava.

 2. Pozdrav,
  Podrzavamo ovu akciju ali posto nismo bili u mogucnosti da ucestvujemo, a imamo dobru volju da pomognemo da li mozemo negdje da izvrsimo uplatu ili na koju adresu da dostavimo prilog, ili da licno donesemo negdje u SA.
  LP
  Lipa

 3. Uplate za pomoć Salki Aljoviću:

  Primalac (banka): REIFFEISEN BANK d.d. SARAJEVO
  Račun primaoca (banke): 161 000 000 000 011
  Broj štednog/žiro računa: 09 00 27 410-1
  Svrha doznake (za plaćanje uplatnicom): UPLATA SREDSTAVA ZA HUMANITARNE SVRHE ALJOVIĆ SALKO RN. 09 00 27 410-1

  Pozdrav Lipa tebi i svim Krajišnicima! 🙂

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.