Takmičenja

4. utrka rekreativne lige BOSNAimaLIJEK

Od prijatelja iz biciklističkog kluba Salcano iz Živinica dobili smo obavijest da će se u nedelju 19.09.2010. godine održati četvrta po redu rekreativna biciklistička utrka, koja se održava u sklopu rekreativne biciklističke lige “BOSNAimaLIJEK”. Pravo učešća na svim utrkama koje se budu organizovale u sastavu navedene lige imaju isključivo biciklisti amateri i rekreativci, prvenstveno zato što je cilj kroz ovu rekreativnu ligu promovisati zdrav način života, rekreativni biciklizam i druženje. Organizator ove lige je klub Salcano, a generalni pokrovitelj je BOSNALIJEK d.d. Sarajevo.

Start utrke je planiran u nedelju u 16:00 sati kod Rajskog jezera. Staza utrke nastavlja dalje makadamskim putem prema Ciljugama, dalje pored glavnog puta prema Gračanici i Tupkoviću. Na kraju piste se staza odvaja desno na asfaltni put koji vodi prema Bašigovcima i zatim završava kod jezera gdje je i bio start utrke. Staza je duga nekih 7 km i tehnički nije zahtjevna, te je mogu odvesti i takmičari koji nemaju posebnu fizičku spremnost.

Učesnici će biti podijeljeni u 3  kategorije kao i na dosadašnjim utrkama i to: do 17 godina, od 17 do 35 godina i preko 35 godina.

Ovim putem također pozivamo sve ljubitelje biciklizma da nam se pridruže i zajedno sa nama provedu jedno lijepo nedeljno poslijepodne za koje smo sigurni da će svima ostati u lijepom sjećanju.

Okupljanje takmičara, prijave i podjela startnih brojeva počinje u 15 sati.

Molimo sve one koji planiraju da uzmu učešće u ovoj utrci da izvrše predprijave na mail info@salcano.ba ili na telefone: 061 362 064, 061 726 784 i 061 163 913. U prijavi je potrebno da napišete Vaše ime i prezime, godinu rođenja kao i mjesto stanovanja.

Kao i na svim utkama koje su vožene u sklopu lige, za prva tri mjesta su obezbjeđene medalje i priznanja, a za ukupne pobjednike lige u svim grupama obezbjeđene su i novčane nagrade.

Za sve učesnike će biti obezbjeđeni sendvići i osvježenje.

Sve informacije i na www.salcano.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

4 Replies to “4. utrka rekreativne lige BOSNAimaLIJEK

  1. Nema obezbjedjen prevoz. Ovo je rekreativna utrka u sklopu rekreativne lige i ucesce na istoj uzimaju uglavnom biciklisti iz Zivinica, Tuzle, Lukavca i Banovica. Svi ostali su naravno dobrodosli, ali u vlastitoj reziji 😉

    Pozdrav

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.