Bicikli i oprema

Bežične slušalice za novi doživljaj

Koliko puta vam je u vožnji bicikla zazvonio telefon, pa dok ste ga izvadili iz ruksaka i javili se ostali na začelju grupe. Još ako se to desilo u kakvoj gustoj šumi ili na spustu, sigurno nije bilo prijatno. Ili ste naprosto poželjeli da na biciklu slušate svoju omiljenu muziku, ali ne želite splet žica vući sa sobom. Rješenje koje smo isprobali zove se SAMSUNG GALAXY BUDS+. Istina, verzija Galaxy Buds+ je nasljednik prethodnih Galaxy Buds, ali mi smo se po prvi put susreli s novom, naprednijom verzijom i naravno oduševili se mogućnostima koje nude.

Prva stvar koja će vas privući kod ovog uređaja je jednostavan i elegantan dizajn. Malo kućište u kojem su slušalice smještene podsjeća na kutijicu za sočiva, ali naknadno će se ispostaviti da ima dvostruku funkciju: osim toga što su vam slušalice uvijek na sigurnom mjestu, zaštićene od nečistoća, lijepo odvojene lijeva i desna pa nećete nikad dolaziti u zabunu koje je koja, zahvaljujući USB priključku ova “ambalaža” je ujedno i punjač baterija samih slušalica.

Naime, ništa nije razočaravajuće kao situacija u kojoj bežične slušalice ostanu prazne baterije, a niste u prilici da ih dopunite. Zahvaljujući moćnoj bateriji od 85mAh, Galaxy Buds+ su omogućuju 11 sati slušanja muzike, a ovaj vremenski period može da se duplira na 22 sata kada se postave u bežično kućište za punjenje od 270mAh. Kada su korisnici u žurbi, a žele da dopune uređaj, za samo tri minuta mogu dopuniti Galaxy Buds+ na kapacitet od 60 minuta plejbeka, koristeći Wireless Powershare mogućnost.

Audio iskustvo nove generacije

Kad je riječ o kvaliteti zvuka uz AKG tehnologiju Samsung Galaxy Buds+ imaju vrhunski dvosmjerni sistem zvučnika, sa dodatnim visokotonskim, ali i zvučnikom za dublje tonove. Uz Galaxy Buds+ svaki zvuk je uravnotežen i jasan.

Galaxy Buds+ slušalice možete koristiti i za telefonske ili video pozive. One su opremljene sa tri mikrofona, jednim unutrašnjim i dva spoljna, za kristalno čisto snimanje zvuka. Eksterni mikrofoni koriste posebnu tehnologiju formiranja zvučnih snopova kako bi prenijeli korisnikov glas, umanjujući pozadinske zvuke, tako da ga sagovornik uvijek jasno čuje, bez obzira gdje se nalazi. Ono što nas je oduševilo bila je opcija javljanja na poziv. Dok telefon stoji spremljen u ruksaku, dovoljno je kucnuti slušalicu jednim prstom – i već ste se javili. Praktično, zaista.

Za one koji traže savršenstvo tu je Ambient Sound kojim korisnici mogu da utišaju spoljni svijet kada to žele, ili da pojačaju pozadinske zvuke kada im je potrebno da budu u stanju pripravnosti, tako što će izabrati neki od načina rada kao što su low, medium, high i extra high.

Kontrola dodirom

Potpuno nove mogućnosti kontrole na dodir omogućuju korisnicima Galaxy Buds+ da kontrolišu uređaj čak i dok ne drže svoje pametne telefone. Jednim dodirom mogu da puste ili zaustave muziku, dvostrukim dodirom mogu da prebace na sljedeću pjesmu ili da se jave na telefon, a potez dodirivanjem i zadržavanjem prsta može da bude podešen na onu komandu koja je korisniku najpotrebnija.

Konektivnost se susreće sa jednostavnošću

Galaxy Buds+ omogućuju umreženo uživanje u muzici, sa vrlo jednostavnim podešavanjima. Kada se upare sa Galaxy pametnim telefonom, Galaxy Buds+ automatski postaju dostupne za korištenje putem svih ostalih uređaja povezanih na isti Samsung nalog. Buds+ aplikacija, po imenu Galaxy Buds+ je sada iOS kompatibilna, tako da je moguće uživati u sjajnom audio iskustvu bez obzira na to koji uređaj se koristi. Galaxy Buds+ su uvijek uključene, umrežene i spremne za upotrebu, tako da nikada ne treba čekati slušanje željenog sadržaja.

[box type=”alert”]Naravno, treba voditi računa da zakon zabranjuje učestvovanje u saobraćaju sa slušalicama na ušima pa ovo preporučujemo samo u uslovima vožnje u prirodi. Ako se, pak, nađete na kakvom putu a ne želite se riješiti slušalica, obavezno koristite samo jednu. Tako vam drugo uho ostaje za registrovanje ostalih zvukova oko vas.[/box]

Iako smo prevashodno željeli isprobati Samsung Galaxy Buds+ slušalice u vožnji bicikla, za vrlo kratko vrijeme one su postale nezamjenjive u svakodnevnom životu. Bilo da ste u autu, samoposluzi ili uredu, telefonske razgovore ćete obavljati bez mobitela u ruci, a zvuk vaših omiljenih melodija će biti takav da ćete pomisliti kako ste na nekom live koncertu. Što se nas tiče, na mtb ture daleko u planini ubuduće nosimo rezervnu gumu i Samsung Galaxy Buds+.

meri
Ekonomist odlutao u vode novinarstva. Voli logiku, enigmatiku i osjecaj slobode u prirodi. Na planine se penje biciklom ili na skijama. Vozi zlatni Trek Remedy a na ture nosi Nikona. Moto: “Kada ostarim, želim da pricam šta sam radio u životu a ne šta sam želio da radim!”
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.