Događaji Vožnje

8 Kritična Masa Sarajeva – Zemaljski Muzej, 29.8.20150 u 17h

Foto: Fedja Krvavac - Klix.ba
Foto: Fedja Krvavac – Klix.ba
Otvaranje Zemaljskog Muzeja treba biti svima prioritet, biciklisti će na ovaj način uposlenicima i instituciji pružiti podršku te po ko zna koji put zajedničli skrenuti pažnju javnosti i vlastima na njihov status.

Kao što su to učinili i prošli put, tako će biti i na osmoj Kritičnoj Masi start vožnje je ispred Muzeja, kako bismo podržali akciju #jasammuzej.

Zbog mnogobrojnih prijedloga biciklista održavanje Kritične Mase Sarajeva od sada će biti subotom u 17h. Što znači da će se osma vožnja održati sad u subotu, 29.08. sa početkom u 17h.
Foto: Fedja Krvavac - Klix.ba
Obzirom da je na dijelu općine Ilidža prema Sokolović Koloniji izgrađena nova dvosmjerna biciklistička staza, želja nam je da istu obiđemo i damo podršku svim institucijama koje su učestvovale u izgradnji.

Ruta 8 KMS: Zemaljski Muzej – prelazi se preko raskrsnice kod Američke ambasade, ulicom Zmaja od Bosne prema Stupskoj petlji, dalje ul.Sarajevska cesta prema Ilidži, na kružnom toku kod Sara centra skreće se na trećem izlazu i ide se Butmirskom cestom te kod Doma zdravlja se uključuje na biciklističku stazu. Ista se proteže sa povremenim prekidima do kružnog toka u Sokolović Koloniji. Nakon toga povratak nazad Hrasničkom cestom, pa centrom Ilidže kroz ulicu Rustempašinu i dalje se ul Džemala Bijedića i Zmaja od Bosne vraća na polaznu tačku ispred Zemaljskog Muzeja.

Bitno je napomenuti da će već u ponedjeljak, 31.8.2015. biciklisti biti dežurni u Zemaljskom muzeju od 17h.

Bajkerski pozdrav

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.