Vožnje

28.8.2010 (subota) – Maglić, Trnovačko jezero

Najavljujemo vožnju na planinu Maglić i Trnovačko jezero za subotu 28.8.2010. Vožnja je otvorenog tipa, a prijave primamo do petka 27.8.2010 u 15.00. Okupljanje i polazak sa otvorenog parkinga Mercatora na Dobrinji u subotu ujutro u 6:30
Prijave na forumu mtb.ba na temi 28.8.2010 (subota) – Maglić, Trnovačko jezero
.
Osnovni parametri staze du dati u prilogu. Tura spada u srednje teške ture ali obzirom da je ruta kružna savjetujemo da se jave samo kondiciono spremniji biciklisti.

Obavezna biciklistička oprema (kaciga) i poželjna odjeća i za malo hladnije vrijeme obzirom da Maglić nije nikad bezazlen. Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju jer na većem dijelu ture nema izvora vode.
Podloga je kombinacija asfalta na usponu, utabanog makadama, zemljane i kamenite pješačke staze, te klizave, redovno blatnjave staze kroz Peručicu na spustu prema Suhoj.

Profil ture

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.