Vožnje

16.10.2011 (nedelja) – Konjic – Ljubina – Idbar (Prenj)

Udruženje brdskih biciklista MTBA poziva članove, simaptizere i sve ostale na vožnju u Konjic na Prenj, odredište Ljubina-Idbar za nedelju 16.10.2011. Prijave se primaju do subote 15.10.2011 u 15.00. Okupljanje i polazak sa parkinga bnzinske pumpe Braća Mujić na Stupu u nedelju 16.10.2011 ujutro u 7:00
Prijave na forumu mtb.ba na temi 16.10.2011 (nedelja) – Konjic – Ljubina – Idbar (Prenj) Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi s tim da prilikom rasporeda za prevoz prednost imaju članovi MTBA.
Tura spada u kondiciono srednje teške ture, prilagođena aktivnim rekreativcima.

Obavezna biciklistička oprema (kaciga) i odjeća za hladnije vrijeme. Po vremenskoj prognozi za Konjic, najavljeno je oko 15-20 stepeni. Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju jer na većem dijelu ture nema izvora vode.

Podloga je kombinacija asfalta, utabanog makadama, zemljane i kamenite pješačke staze.

Tura je isplanirana sa više opcija. Plan je da se vozi uspon na Ljubinu, a potom šumskim makadamom spusti na lokalitet Idbra. Ovdje bi posjetili svojevrsnu atrkaciju ovog kraja: nezavršenu branu hidrocentrale na rijeci Idbar.


Na putu moramo proći i kroz branu 🙂

Interaktivna mapa dionoce:

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.