Vožnje

14.5.2017 (nedelja) – Podveležje, vožnja za MTB dom na Fortici (Mostar)

DSC_4602 (Custom) DSC_4611 (Custom)

Nakon otkazivanja prethodne vožnje, Udruženje brdskih biciklista MTBA ponovo poziva članove, simaptizere i sve ostale da im se pridruže na MTB izletu dana 14.5.2017. (nedelja) na Podveležje oznad Mostara.

[box]
Cilj vožnje je pokretanje akcije za prikljupljanje nedostajućih sredstava za dovršetak obnove MTB/planinarskog doma na Fortici. Akcija je zamišnjena na pricipu tombole uz minimalnu kotizaciju od 10KM. Maksimalni iznos nije određen, a svi donatori će u znak zahvalnosti biti trajno evidentirani na odgovarajući način.

Vrijedne nagrade za sretne učesnike tombole obezbijedili su prijatelji udruženja: Trek Bike Centar (dva brzinomjera, dva solarna svjetla i tri trokut torbice) i M-bike shop (kacige, dva brzinomjera kao i druge nagrade u aranžmanu organizatora)
[/box]

DSC_4636 (Custom) DSC_4633 (Custom)

[box]
Podsjetimo, na Fortici su u tijeku građevinski radovi na uređenju ruševnog objekta koji će služiti kao planinski dom brdsko-biciklističkog udruženja, a koje će postati mjesto okupljanja i ostalih rekreativaca, kao i svih ljubitelja prirode. Osim doma, Udruženje je pokrenulo inicijativu za uređenjem rekreativnog parka Fortica s obzirom na sve sadržaje koji već postoje, ali i na potencijale koje to područje ima.

Više o ovom projektu se već pisalo u medijima http://www.bljesak.info/rubrika/lifestyle/clanak/uredenje-doma-volonterske-akcije-na-fortici/194040 i http://m-kvadrat.ba/udruzenje-mtba-iz-mostara-ureduje-rekreativni-park-na-fortici/
[/box]

Mjesto polaska:

  • Sarajevo, benzinska pumpa Braća Mujić (Stup) 14.5.2017. u 8,00 sati
  • Mostar, ispred M-bike shopa (odvajanje sa magistralnog puta M17 prema Podveležju) 14.5.2017. u 10:00

Dužina ture je oko 30km sa 1000m visinskog uspona i tehnički je zahtjevna na spustu. Uspon je planiran asfaltnim putem iz Mostara do novog planinarskog doma na Fortici. Sa Fortice bi se u povratku vozio makadamski spust po kamenjaru prema Gnojnicama. Alternativno, manje spremni vozači imaju opciju povratka istim lakšim putem nazad.

Obavezna biciklistička oprema (kaciga).

DSC_4625 (Custom) DSC_4623 (Custom)

alignone

U prijavi navesti da li posjedujete automobil ili nemate prevoz te kontakt telefon u tom slucaju. Prijave su otvorene do petka u 18,00 sati.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.