Vožnje

10.10.2010 (nedelja) – Buturović polje – Vitreuša

Nakon prošlosedmične posjete Zec planini, za ovaj vikend najavljujemo vožnju “preko puta”, na Vitreušu (pročitajte izvještaj sa prošlogodišnje vožnje) Vožnja je otvorenog tipa, a prijave primamo do subote 9.10.2010 u 12.00.
Okupljanje zakazujemo za 6:45 u nedelju na otvorenom parkingu pumpe Braća Mujić na Stupu. Prijave na forumu mtb.ba na temi 10.10.2010 (nedelja) – Buturović polje – Vitreuša.
Tura spada u teške sa 60tak km i oko 1700m visinskog uspona. Obzirom da je dan sve kraći, molimo prijavu iskusnijih biciklista, kao i nošenje lampi za mrak (po mogućnosti).

Obavezna biciklistička oprema (kaciga) i odjeća za malo hladnije vrijeme.
Podloga je kombinacija asfalta na prvom dijelu uspona, dobro utabanog makadama do samog vrha Vitreuše, te kraće dionice (100-150m) na kojoj se bicikl mora nositi/gurati.


Kanjon Neretvice


Krajolik Vitreuše

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.