Svijet biciklizma

Zorro sa Alpa ponovo vozi

Stefan Stuntz, poznatiji kao “Alpenzorro”,  je Nijemac iz München-a koji vozi maratonske voznje, ali ne glavnim asfaltnim cestama, nego off-road preko planina upoznavajuci se sa prirodnim ljepotama predjela koje obilazi.

Jedan podatak je sasvim dovoljan da docara podvig njegove voznje: u 5 mjeseci presao je 10.000 km i 150.000 m visinskog uspona!

Prosle je godine vozio “turu” Maroko, Spanija, Francuska sve do Lago di Garda u Italiji, dok ove godine vozi na relaciji Kreta (Grcka) – Albanija – Crna Gora – BOSNA I HERCEGOVINA – Hrvatska – Slovenija – (Italija) Lago di Garda.

Krenuo je vec 3.5.2009. iz Herakliona na Kreti (Grcka), a trenutno se nalazi negdje u pogranicnom dijelu sa Albanijom. 13.6.2009 u 15:00 sati je bio na Aoos jezeru na planini Pindos.

Pomocu pocket-PC-a redovno pise izvjestaje i na forumu komunicira sa fanovima i svima koji mu mu daju savjete o rutama i korisnim informacijama.

Prije dva mjeseca, Bike-Magazin 4/2009 (najcitaniji MTB Magazin Evrope) je  objavio veliku reportazu o njemu, a dio te price mozete procitati i na http://www.bike-magazin.de/?p=2408

Vijest prenio Ervin H. (Njemacka)

Foto: Stefan Stuntz @ http://www.mtb-news.de/forum/

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

17 Replies to “Zorro sa Alpa ponovo vozi

  1. Hi there, you would do us, and seemingly yourself, big favor, when you write partly in english, at least!

    Stuntzi-Fan

  2. zna li se tacno kuda ce proci kroz bih, tj ima li negdje plan puta

  3. @Martin
    Our audience is serbo/croat/bosnian language speaking so therefore we publish news in our native mother tongue only.

    Moreover, I tried to find some appropriate text about this man and journey and put the link to it , but wasn't successful.

  4. @alem: kako pratim njemacki forum, zorro nema plana. Znam da ne voli sume, znaci traziti ce puteve po gori. Sto brdovitije, vislje i pustije , sto bolje. Na forumu misle da istocna Hercegovina nije sigurna zbog mina, pa ne bi bilo lose da se to – ako moguce – razjasni. Mislim, bilo bi steta da Zorro izostavi dobre staze “zahvaljujuci” manjku informacija. A informacije sluze dakako ne samo njemu nego i sve vecem broju tamosnjih forumasa koji cine ozbiljni potencijal za mtb-turizam.
    Pozdrav,
    sancho

  5. @admin: na njemackom forumu se zale, da na ovoj stranici gore lijevo placiranoj slici ne pokazuje Zorra, nego nekog od forumasa. Pa tako je Zorro zamolio da se izmijeni slika. Hvala u njegovom imenu,
    sancho.

  6. @sancho
    Hvala puno na uocenim pogreskama, molim te da ih uz izvinjenje preneses i na njemacki forum.
    Slika je bila skinuta sa foruma na kojem je Zorro stavljao izvjestaje pa sam se ocito zaletio.

    Hvala jos jedanput, kao sto vidis, slika je promjenjena, sada je u pitanju Zorro 100% 🙂

    Pozz!

  7. @Christoph

    Of course, I've put the same link above in the text, but obviously it's not much of help 😛

  8. @mekee: nema na cemu, super je sto ste otvorili ovaj mtb-site. Bas sam cekao kada ce nesto slicno ovome u Njemackoj i u Bosni da proradi i jako mi se svidja. A za Zorra bi se trebalo mozda par dobrih staza pronaci. Neznam gdje ce iz Crne Gore izletit, pa ne zna on to ni sam 😀 . Ako nam mozes pomoci, samo startaj, svaka informacija je dobrodosla!

  9. Bravo sancho, ja jutros nisam imao vremena pa nisam primijetio ovo sa slikama.
    Vidim da si na njihovom forumu to dobro ispravio. Hvala u ime sviju.
    Ja sam zasad na njihovom forumu jedini Bosanac pa se nadam da ces se i ti aktivno ukljuciti u ovaj projekt. Veliki pozdrav iz Ingolstadta!

  10. @Ervin: pa moramo malo Njemcima pokazati da postoji mtb-scena i na nasim podrucima 😀 ,
    poz iz Stuttgarta.

  11. I to kakva scena, imamo planine i puteve da covjek moze voziti cijelog zivota a da ne ponovi turu. Hvala vam obojici na podrsci. Ja sam za Ingolstadt dosad cuo jedino po Audiju (cak je bila varijanta jednom da dodjem gore na njihovu godisnju konferenciju) a sad, evo, vidim da je poznat i po dobrim biciklistima.

  12. Samo izvoli meri! Prvo cemo na konferenciju (jer i ja nesto petljam u Audi`u).
    Pa na MTB voznju u Altmühltal, ili se zaletimo odmah u Alpe, nisu daleko, pa na Weisbier!
    Veliki pozdrav za Sarajevo i Stuttgart!

  13. Ma svejedno je ako mislis na pivo (Weis ili Weiss hahaha). Nevolja je za te vize, nama je pravo patnja izaci iz Bosne, nego se ti spremi ovamo, ima brda sasvim dovoljno da se navozamo cijelo ljeto. A ni sarajevskom pivu ne fali nista.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.