Uncategorized

Prokoško jezero

Granice se pomjeraju…

Neko bi rekao samo jedan običan i oblačan dan… Naprotiv, to je bio idealan dan za mtb turu. Oblaci i sunce su se konstantno smjenjivali. Krema za sunčanje nije trebala. Ugodna planinska temperatura tokom cijele ture značajno je povećala užitak. Jedino što je stvaralo nestrpljenje među 20-ak članova ekipe B4L387 je iščekivanje trenutka kada će stati na stijenu sa koje se pruža najljepši pogled na Prokoško jezero. I da, vrijedilo je. Teško je opisati krajolik jedne od najposjećenijih destinacija u BiH. Nema ni potrebe. Jednostavno, ko nije bio, mora otići i doživjeti. Slike su dobar alat, ali nedovoljno dobar da pokažu stvarnost ovog pejzaža.

Grupa na današnjoj turi je jednostavno blistala. Kompaktna i homogena ekipa B4L387 bajkera sve više postaje uhodani tim, koji bi ubrzo mogao početi osvajati i mnogo veće 387 destinacije. Ovo je bila B4L387 tura sa najvećim ukupnim visinskim usponom do sada – 1.150m. Šta li je slijedeće? Još uvijek odluka nije donesena, ali je plan da to bude nedelja 30.8. U međuvremenu, predstoji i jedna uobičajena „trening“ poslijepodnevna tura u četvrtak, vjerovatno Hreša.

Sada smo, nakon današnje ture, definitivno spremni na nove privatne i poslovne pobjede…

BIKE4LIFE387 – ture pune ljubavi

meri
Ekonomist odlutao u vode novinarstva. Voli logiku, enigmatiku i osjecaj slobode u prirodi. Na planine se penje biciklom ili na skijama. Vozi zlatni Trek Remedy a na ture nosi Nikona. Moto: “Kada ostarim, želim da pricam šta sam radio u životu a ne šta sam želio da radim!”
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.