Izvještaji sa vožnji

Prenj: Borasnica

Odabir Borasnice u jesen se ispostavio pun pogodak: kratke majice i shorcevi, ni traga vjetru i hladnoci, sunce i predivne jesenje boje… Za ne povjerovati da smo krenuli iz sarajevske magle i vidljivosti 50-tak metara. Nevolja je sto je tura dosla malo pokasno, kad je vec pala kondicija vecine clanova pa se ovih 16 kilometara brda nekako oteglooooo. No, ako se zna da se u tih 16 km savlada visinska razlika od gotovo 1200 metara, i to dijelom po veoma nezgodnom kamenju, to je vec oho-ho, pravi mali poduhvat.

Odatle ne treba da cudi to sto je dio ekipe zaostao u odmoru koji im se toliko dopao da se i nisu penjali na sam vrh. A i mi koji smo isli, hm, hm, posteno je priznati, zapitali smo se “sta nam je sve ovo trebalo” u momentima kad smo, svako pojedinacno, bili na izmaku snaga.
Medjutim, sve je u glavi. Kad covjek ovo ima na umu i vidi vrh pred sobom, pomakne granicu izdrzljivosti i dodje na vrh. A gore, slika nestvarna: sa jednog mjesta se vide Treskavica, Visocica, kanjon Rakitnice, Bjelasnica, Bitovnja, u daljini Vlasic… na drugu stranu, odvojen tek jednom vecom dolinom, velicanstveni Prenj…

Tekst i foto: Emir Vucijak

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.