BH scena

Oko 150 djece učestvovalo na Giro Bambinu 2011

U organizaciji UG „Giro do Sarajevo“ u nedjelju, 19. 6. 2011. godine, sa početkom u 17.00. održan je, sada već tradicionalni, biciklistički događaj za naše najmlađe sugrađane pod nazivom „Giro Bambino 2011“. Vilsonovo šetalište, tačnije potez između mosta u ulici Hamdije Čemerlića i hotela Bristol je bio mjesto na kojem su mališani uzrasta do 12 godina imali priliku, uz pomoć volontera i članova UG „Giro di Sarajevo“, savladavati prepreke na poligonu i na taj način naučiti kako se sigurno i ispravno vozi bicikl.

Ove godine je učešće na uzelo oko 150 djece, koji su u pratnji svojih roditelja, uživali u druženju, biciklanju i učenju, ali i u osvježenju koje su omogućili prijatelji Giro Bambina. Nakon što su svi učesnici prošli kroz cilj, upriličeno je i druženje na kojem su najsretnijim učesnicima dodjeljene vrijedne nagrade, bljeskalice za bicikl i zaštitne kacige, ali i glavna nagrada – bicikl.

Za sigurnost svih učesnika su se pobrinuli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, pa i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić lično, kao i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Haris Lulić koji su i svojim prisustvom pokazali da podržavaju ovakve akcije koje za cilj imaju edukaciju najmlađih, ali i
promociju sporta i zdravog načina života.

Mališani su svojim ponašanjem pokazali sportski duh i ozbiljnost prilikom učešća u „saobraćaju“ što bi mnogima mogao biti primjer, a ostalima dokaz je Sarajevo grad koji zaslužuje biciklističke staze i svoje mjesto među evropskim metropolama koje imaju razumijevanja prema potrebama biciklista.

Zahvaljujemo se svim učesnicima „Giro Bambino 2011“, njihovim roditeljima, i prijateljima udruženja na Cappy sokovima i Quicky kroasanima, te Hyundai BH Autu, UNIS-u, Elzasu, Hotelu Bristol, BIHAMK-u, Lutriji BiH, medijskim pokroviteljima Radio Sarajevo i Radio 8, te medijima koji su na adekvatan način
popratili ovaj događaj.

PR Giro di Sarajevo

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.