BH scena

Održan biciklistički sprint “Sportom protiv nasilja”

Kako smo predhodno najavili (www.mtb.ba/?p=1063), jučer je održana sportska manifestacija – takmičenje u vožnji bicikla a sa ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme nasilja mladih i nad mladima. Utrka je bila samo dio manifestacije obilježavanja druge godišnjice tragične pogibije Denisa Mrnjavca. 20tak prijavljenih takmičara se natjecalo u sprintu na 150m po kup sistemu eliminacije. U konačnici je pobijedio Samir Kabiljagić koji je za ovaj uspjeh kao nagradu dobio novi bicikl, Capriolo Varanus.
Drugo mjesto zauzeo je Nermin Ćelović, a treće Rešad Muftić koji su za ovaj rezultat dobili biciklističku opremu (lampe i pumpe).
U razgovoru sa Goranom Đekićem i Tonijem Vukadinom, inicijatorima projekta “Sportom protiv nasilja”, saznali smo da je biciklističko nadmetanje samo dio manifestacije koja ima cilj da preraste u festival mladosti. Iskoristili smo ovu priliku i da im ukažemo na evidentne organizacijske nedostatke i propuste ove manifestacije i dogovorili da za iduću godinu organizujemo zajednički sastanak sa svim biciklističkim klubovima i udruženjima iz Sarajeva a sa ciljem što bolje organizacije sljedećeg takmičenja.

U nastavku nekoliko fotografija sa samog sprinta.


Atmosfera pred početak takmičenja; Uručenje glavne nagrade pobjedniku


Prvi: Samir Kabiljagić; Drugi: Nermin Ćelović; Treći: Rešad Muftić

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.