BH scena Vijesti iz sporta

Novih 40 UCI bodova za Lejlu Tanović

20150330-221022-79822629.jpg
Lejla Tanović (20) takmičarka biciklističkog Kluba „Puls“ i članica profesionalnog tima Salcano je nastupila na UCI S2 etapnoj utrci u Novom Sadu. Utrka je vožena u 3 etape, prvi dan je bio na programu hronometar, drugi dan je vožena point to point utrka dužine 15 kilometara i posljednji dan je vožena najzanimljivija etapa po ulicama Novog Sada.
Lejla je završila 7 u ukupnom poretku i tako osvojila nevjerovatnih 40 olimpijskih UCI bodova za Bosnu i Hercegovinu. Ovim rezultatom će se lejla plasirati u prvih 135 biciklistkinja svijeta.

„Izuzetno smo zadovoljni prvom utrkom ove sezone, Lejla je pokazala vrhunsku formu i za očekivati je još bolje rezultate. Sa novih 40 bodova nastavljamo put za ulazak u top 100 biciklistkinja svijeta. Nakon prve etape i malog kiksa, Lejla je drugu odvozila puno bolje i završila na 5. mjestu. Treća i posljednja etapa se lomila oko 6. mjesta za generalni plasman. Lejla je izvrsno odvozila utrku i ovu etapu završila ispred konkurentkinje sa 5 sekundi prednosti. Međutim u generalnom plasmanu su falile 3 sekunde za 6 poziciju. Raduje nas činjenica da je Lejla vozila bolje iz etape u etapu“ izjavio je trener kluba Amar Njemčević

Utrku je osvojila Jovana Crnogorac također vozačica profesionalnog tima Salcano ispred osvajačice svjetskog kupa ukrajinke Yane Belomoyne. Sljedeći test Lejla će imati na UCI utrci u Vodicama 26. aprila.

Autor fotografije: Mirza Krvavac
PR KBB Puls Sarajevo

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.