BH scena

Mostarski biciklisti od gradske vlasti traže biciklističke staze

U okolici Mostara, na putu između Raštana i Vojna, u nedjelju nešto iza 18 sati dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila, od kojih je jedan automobil srbijanskih registarskih oznaka, i brdski bicikl. Pri sudaru automobila marke Opel Kadett i Opel Astra, teže je ozljeđen biciklist koji se kretao u smjeru naselja Vojno.

Nažalost, sinoć je jedan dečko I.Z. (1980) na biciklu nastradao u prometnoj nezgodi na relaciji Raštani – Vojno. Udarilo ga je vozilo i od siline udara bacilo u Neretvu. Dečku su obje noge polomljene, otvoreni prijelomi i trenutno se nalazi u bolnici na Bijelom brijegu u Mostaru. Inače ta dionica je poznata kao najfrekventnija i najatraktivnija dionica na kojoj se voze biciklisti.

Dio ceste od hidroelektrane prema Vojnu je jako uzak, Biciklistički Klub Mostar je više puta alarmirao Gradske vlasti da se ta dionica obilježi biciklističkim znakovima i znakovima ograničenja brzine, te da se stave redovne policijske patrole na toj dionici. Nažalost, nisu imali sluha, sve što smo dobili je jedan znak u naselju Vojno, koji su vandali išarali i ležeči policajci, koje nitko nije tražio, ali morali su postaviti nešto, što nikome ne koristi koliko možemo da vidimo, nažalost svaki put kad neko strada, neznamo dokle više! Ovim putem još jednom apeliramo Gradske vlasti da malo povedu brige o svojim građanima, biciklistima – navode u Biciklističkom klubu Mostar

Dodaju kako je  očigledno je da u gradu Mostaru, popularizacija biciklizma je u velikom usponu, te da grad ima jednu veliku grupu biciklista koja nema biciklističkih staza niti bilo kakvih biciklističkih trasa kojima bi se isti mogli sigurno kretati, voziti bicikl.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je još prije godinu dana prilikom gostovanja na RDV-u rekao kako se pokrenulo pitanje biciklista u gradu Mostaru, te da će početi aktivno raditi po tom pitanju.

– Mislimo da je vrijeme da se konačno pređe sa riječi na djela, da se povede briga o građanima biciklistima, o njihovoj sigurnosti, te da grad Mostar konačno dobije i svoje biciklističke staze, po uzoru na mnoge europske gradove!

Biram DA sigurno bicikliram!!! ŽELIMO BICIKLISTIČKU STAZU U SVOM GRADU MOSTARU!!! – poručuju mostarski biciklisti, a ove fotografije su više nego dovoljno upozorenje. Zar treba čekati neku veću tragediju?

[box]

MOSTARSKI BICIKLISTI OD GRADSKE VLASTI TRAŽE BICIKLISTIČKE STAZE

Priopćenje Biciklističkog kluba Mostar koje je upućeno u povodu jučerašnje prometne nezgode u mjestu Vojno u kojoj je ozlijeđen biciklista.

Biciklistički klub Mostar uputio je još jedan apel gradskoj upravi Mostara da poduzme aktivnosti oko povećanja sigurnosti biciklista na području Mostara te da da se počne s planiranjem i izgradnjom biciklističke infrastrukture kako u samo gradu, tako i na širem području.

“Još jednom apeliramo gradsku vlast Mostar da povedu više brige o svojim građanima, biciklistima, jer očigledno je kako je u Mostaru popularizacija biciklizma u velikom usponu, te da u grad postoji kritična masa biciklista koja nema biciklističkih staza niti bilo kakvih biciklističkih trasa kojima bi se isti sigurno mogli kretati”, navodi se u priopćenju iz BK Mostar.

Apel je upućen povodu prometne nezgode koja se dogodila u nedjelju u poslijepodnevnim satima na relaciji Raštani – Vojno, a u kojoj je teže ozljede zadobio biciklista I.Z. (1980) iz Mostara.

Inače, ta dionica je poznata kao najferkventnija dionica na kojoj se voze biciklisti. Dio ceste od Hidroelektrane Mostar prema Vojnu je jako uzak i BK Mostar je vise puta alarmirao gradsku vlast da se ta dionica obilježi vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te da se stave redovne policijske patrole na toj dionici. Nažalost, do sada je postavljen samo jedan znak u prigradskom naselju Vojno koji su vandali išarali

“Naš gradonačelnik Ljubo Bešlić još je prije godinu dana, prilikom gostovanja na RDV-u, rekao kako se pokrenulo pitanje biciklista u gradu Mostaru, te da će početi aktivno raditi po tom pitanju. Mislimo da je vrijeme da se konačno pređe sa riječi na djela, da se povede briga o građanima biciklistima, o njihovoj sigurnosti, te da grad Mostar konačno dobije i svoje biciklističke staze, po uzoru na mnoge Europske gradove”, navodi se u priopćenju iz Biciklističkog kluba Mostar.

Biram DA sigurno bicikliram!!!!

Biciklistički Klub “Mostar”

[/box]

Tatjana MIKULIĆ (Doznajemo.com) i www.bkmostar.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.