BH scena Region

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja nastavlja sa sjajnim rezultatima

image

Najbolja biciklistkinja naše zemlje, Lejla Tanović takmičarka KBB “Puls” ostvarila je još jedan u nizu sjajnih rezultata.Na utrci Salcano MTB cup održanoj u turskom gradu Hasankeyf smještenom u azijskom dijelu zemlje, naša Lejla je ostvarila svoj najbolji plasman u takmičenjima pod okriljem Svjetske biciklističke federacije – UCI. Na utrci su uzeli učešće samo profesionalni timovi.

image

Sjajno šesto mjesto i novih osam bodova mlada Lejla je izborila u izuzetno teškim uvjetima.Sarajka se takmičila na vreloj, kamenitoj i stjenovitoj stazi koja joj je kako kaže, u tehničkom smislu predstavljala do sada najveći izazov u karijeri.

image

„Treba istaknuti i kako je radi problema s prevozom bila primorana preskočiti trening i prelazak staze što je predstavljao ozbiljan hendikep jer smo stazu vozili prvi put na utrci. Uvjeti su dodatno otežani visokom temperaturom od 43°C. Na ovom takmičenju smo pokazali da se možemo takmičiti sa najboljim profesionalcima,i sa novih 8 trenutno imamo 114 UCI bodova. ” kaže nam Lejlin trener Amar Njemčević.

image

Mlada Sarajka je trenutno vodeća na tabeli premijer lige BiH, a naredna međunarodna utrka za našu predstavnicu bit će XCO Samobor.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.