Izvještaji sa vožnji

Morine – C. jezero

Visoravan Morine i Crvanjsko jezero sam obilazio biciklom više puta, ali ovaj put je bilo nešto drugačije obzirom da sam bio u društvu sa tri dame.

Ideja je bila da organizujemo jednu promotivnu vožnju sa ciljem popularizacije brdskog biciklizma među ljepšim spolom, ali zbog lošeg vremena ove godine, to smo stalno odgađali.

I kada smo već bili odustali od te ideje, nastupilo je Miholjsko ljeto i ideja je ponovo oživjela.

Na brzinu smo sazvali sve učesnice, a tri su prihvatile izazov: glasanje u 7:00, pakovanje i pravac Morine.

1 2

Vožnja autom prolazi brzo uz priču i smijeh i začas smo na visoravni odakle kreće naša vožnja. Makadamski put preko Morina je u odličnom stanju, pa je idealan za rekreativnu vožnju.

Usput je obavezno slikanje na jednoj od najpoznatijih nekropola stećaka.

Nakon 5-6 km odvajamo se lijevo prema Crvanjskom jezeru a put postaje malo lošiji, međutim djevojke hrabro savladavaju sve prepreke.

3 4

Ovaj dio puta prolazi kroz šumu koja nas je naprosto „začarala“ pa smo napravili dužu pauzu diveći se prirodnim ljepotama.

5 6

Poslije odmora i ručka spuštamo se do sela, sipamo vodu i krećemo nazad, usput zastajući da iskoristimo svaku priliku za fotografisanje.

7 8

Po povratku do auta odlučujemo da odradimo i spust do Kifinog sela, odnosno do magistralnog puta, tako da ukupna dužina ture na kraju iznosi skoro 50km, što je dosta dobro za kratak jesenji dan.

Djani
Mostarac, ljubitelj "laganih istrazivackih tura" putevima kojima ni koze ne idu. I privatnom zivotu je ljubitelj Spaceka i vrstan poznavalac geografije sireg zavicaja :)
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.