Vijesti iz sporta

Izvještaj sa 9.kola 3. Zimske lige IPGŽ (HR) & SLOVENIJE

U nastavku pročitajte izvještaj sa 9. kola treće po redu međunarodne zimske MTB lige Hrvatske i Slovenije. Utrku pratio i izvještaj napisao Saša Popović (CRO MTB PRESS INFO)

BOLJYNADA U BOLJUN ZAPETLJALA FINALEUmjesto snjega Boljun je „Zimsko ligaše“ dočekao pravim proljetnim danom. Mići gradić na brijegu iznad Boljunskog polja dobio je sportsko zabavnu mountain bike atrakciju na veliko veselje malobrojnih stanovnika a sudeći po gledanosti, naročito onih mlađih, uskoro možemo očekivati navalu novih bicikala u Boljun. Naravno da smo sigurni da će neki od tih momćića jednog dana postati i pravi šampiNJjon BoljYna.

Organizator „Vuky“ je bio danima prije utrke napet ko praćka ali moramo ga ishvaliti jer je u vrlo kratkom vremenu uspio organizirati jednu sjajnu tekmu, začinjenu laganim pokroviteljstvom Općine Lupoglav, u sjajnom i nadasve vrlo zanimljivom exterijeru kroz, oko i ispod Boljuna a na sveopće zadovoljstvo svih prisutnih pa i jednog njurgala.

Staza je bila napokon „prava“, po pričanju pravih natjecatelja a i onih malo manje pravih. Sunce je učinilo svoje toplim grijanjem a Boljunska konoba uz mesnicu Buretić je dočinila biciklističkom hranom. Uz njih, podno Boljuna prisutna Kavaimpex Dan Cafe te Urkić d.o.o i vinarija Ivić svojim donacijama stavili su tičku naBoljunsko „Y“ a Zimskoligaši su uz hostesu Svetlanu kodnog imena „CCA“ skupili preko 1.500,oo kuna u humanitarni fond za kupnju handbikea.

Urka je obilovala atrakcijama i nesretno sretnim okolnostima tako da je najradosniji napokon bio Čarapa ili Aleš Hrvatin jer je napokon staza bila po njegovom guštu i to je obilato iskoristio da uzme prvu ovogodišnju zimsku pobjedu.

Od početka su se Čarapa i Petar Zupančič odvojili od ostatka kolone u kojoj je ovaj puta bilo i podosta „europskih“ natjecatelja iz dežele lipovog lista i vodili samostalan boj. Petar je čak dobrano nadmašio svog trenera Jerneja Muzgu a sve do pola predzadnjeg kruga. I onda mu se dogodio „peh“ ako se to tako može nazvati. Zaribao mu je zadnji i jedini pogon pa je mali Pero bacnuo biciklo na rame i dao se u trk za Čarapom. Na ciljnoj crti a prilikom ulaska u zadnji krug dozvoljeno mu je da zadnji krug istrči što je on i uspješno izveo. No pri tom je sa 2. pozicije pao na 6. ali zato smo svi mi zaključili da njemu uopće netreba bicikla kad tako dobro trči.

I sad nam dolazi veliko fimale u Buzetu u kojem će se puno toga odlučivati. Petar Zupančić vodi samo sa 20 bodova prednosti u ukupnom poretku ispred Aleša „čarape“ Hrvatina iako je Petar već sad pobjednik kategorije najmlađih. Za treće mjesto boriti će se Saša Vidović i Željko Ujčić. To što se tiče ukupnog poretka 3. Zimske lige.

U kategoriji žena Antonela Ferenčić je nadmoćno pobijedila. Druga je sigurno Svetlana Barać ali ako trenutno treća Tina Bertetić pobijedi u zadnjoj utrci a Svetlana ne starta ode Tina na 2. mjesto.

Kod momćića do 16 godina u kojih je Petar Zupančić uzeo sve pobjede o 2. mjestu će odlučivati Bažon Sandi koji sad drži tu poziciju i 3. plasirani Meteo Franković.

Nažalost Luka Rigo, prošlogodišnji ukupni pobjednik Zimske lige i do Boljuna vodeći kategorije do 20 se razbolio, tako da mora 5-6 mjeseci pauzirati. Zahvaljujući tome Petar Vuković je preuzeo vodstvo a prati ga Mario Radović.

Hrvatin Aleš nije 100 % siguran pobjednik kategorije do 30 sve dotle dok ne završi finalnu utrku. Prate ga 2. Saša vidović i 3. Željko Ujčić.

Postijnac Boben Aleš je nakon Boljuna ukupni pobjednik kategorije preko 30 a 2. je zauvijek u 3. Zimskoj ligi Mauro Hek dok će se za , 3. i 4. pa i 5. mjesto će se u Buzetu boriti Goran „ZeeTso“ Zidarić, Davor Zorko i Slobodan „Namadoni“ Popović.

Buzećani su pripremili prošlogodišnju stazu u Starom gradu iznad Buzeta koju su malo dofrizirali a finale će biti dostojno finala. Vozi se u nedjelju 21.3. na sam prvi dan proljeća kao „gudbaj zimo“ s time da će se finalna utrka voziti 1 sat + 1 krug. Nakon toga sljedi ceremonija podjela trofeja, feštica i ostalo…..

Rezultati i bodovne liste na www.adriatic-timing.com

By Pop – CRO MTB PRESS INFO

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.