BH scena Vijesti iz sporta

Izvještaj sa 2. rekreativne utrke “ŽIVINICE 2011″

S obzirom da je Biciklistički klub “Živinice” prošle godine dao svoj doprinos obilježavanju dana općine Živinice na način da je uspješno organizovao 1. rekreativnu utrku “Živinice 2010″, općinske strukture su u toj našoj organizaciji prepoznali mogućnost za dobru i kvalitetnu promociju naše općine i zbog toga su odlučili da i ove godine podrže utrku u povodu obilježavanja dana općine i cjelokupnu organizaciju povjere Biciklističkom klubu “Živinice”.

Utrka je, kako je to i naglašeno više puta u najavi na web stranici kluba kao i drugim sredstvima informisanja, bila rekreativna. Rekreativna je iz više razloga, a spomenut ćemo samo jedan. Promocija i omasovljavanje biciklizma na našoj općini.

Po riječima učesnika, kojih je u ovoj utrci bilo 82, a koji su dolazili iz Banovića, Tuzle, Lukavca, Puračića, Gračanice, Sarajeva, Modriče i naravno Živinica, organizacija je bila na vrhunskom nivou uzimajući u obzir činjenicu da Biciklistički klub “Živinice” postoji tek nepune dvije godine. U proteklom periodu smo uspjeli organizovati 1 rekreativnu biciklističku utrku u povodu obilježavanja dana općine (ova utrka je bila 2. po redu), prošle godine smo također organizovali rekreativnu biciklističku ligu “BOSNAimaLIJEK”, ove godine je u toku rekreativna biciklistička liga “DINO kafa”, učešće na XC utrci TAJAN u Zavidovićima gdje su naši takmičari zauzeli 1. i 3. mjesto. Pored ovih takmičenja klub organizuje i rekreativne vožnje za svoje članove.

Na jučerašnjoj utrci dodijeljene su novčane nagrade po sistemu izvlačenja, a radi se o 10 nagrada po 50 KM.

Pored ovih nagrada dodijeljene su i nagrade, odnosno medalje i pehari za 3 prvoplasirana takmičara i to kako slijedi:

1. mjesto – Nedim ZUKIĆ – Živinice
2. mjesto – Stefan TEŠANOVIĆ – Modriča
3. mjesto – Harun ŠMRKOVIĆ – Sarajevo

Biciklistički klub “ŽIVINICE” se ovom prilikom zahvaljuje svim učesnicima na fer i korektno odveženoj utrci, a posebno na druženju i extra atmosferi koju znaju napraviti samo biciklisti

Izvještaj ćemo završiti sa pozivom svim učesnicima da i naredne godine uzmu učešće u utrci, a naravno ovo je i poziv zainteresovanim takmičarima da se uključe u Rekreativnu biciklističku ligu “DINO kafa”.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.