BH scena Događaji

Giro Bambino 2013 – 16.6.2013 u 17h @ Vilsonovo šetalište

945028_587199671303070_1113132370_n

Obavjestavamo Vas da kao i prethodnih nekoliko, tako i ove godine Udruzenje gradjana Giro di Sarajevo organizuje biciklisticku manifestaciju za najmladje ucesnike u saobracaju: djecu do 12 godina!

UG Giro di Sarajevo se bavi promocijom biciklizma kroz niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o biciklu kao alternativnom prevoznom sredstvu, zdravijem nacinu zivota i ukazivanje na neophodnost izgradnje biciklistickih staza.

No, Giro di Sarajevo pored ovih aktivnosti radi i na edukaciji djece tokom cijele godine, a jednom godisnje organizujemo manifestaciju pod nazivom Giro Bambino na kojoj djeca uzrasta do 12 godina imaju priliku nauciti kako ispravno i sigurno voziti bicikl.

Pozivamo svu djecu, uzrasta do 12 godina, koja posjeduju ispravan bicikl da nam se, u pratnji svojih roditelja, pridruze u nedjelju, 16.juna 2013. godine u 17.00 u Vilsonovom setalistu, pored mosta Ars Aevi gdje ce biti postavljen poligon sa preprekama, koje ce ucesnici, uz pomoc clanova UG Giro di Sarajevo i volontera, savladati i nauciti kako da zastite i sebe i druge ucesnike u saobracaju i pri tome uzivaju u voznji biciklom.

Giro Bambino je mjesto gdje ce se mladi biciklisti druziti, savladavati prepreke, uciti pravila ucesca u saobracaju, a najsretniji od njih ce dobiti i poklone.

Osim edukacije, Giro Bambino ima zadatak da kod najmladje populacije biciklista razvija zdrave navike i jaca osjecaj pripadnosti lokalnoj zajednici “ Za BAJKovito Sarajevo”

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.