Takmičenja

Europsko DH prvenstvo – Kranjska Gora (SLO)

U Kranjskoj Gori u Sloveniji od 12. do 14. juna bit ce održano otvoreno prvenstvo Evrope u MTB downhillu, a po prvi put ce ucestvovati i reprezentacija BiH! Kao team manager tu je Muamer Corambegic, a ekipa vozaca je u sastavu: Hasan Gušic, Djenan Karic, Admir Kapidžic. Svi se takmice u kategoriji Elite a protiv najboljih Evropskih i svjetskih vozaca: Steve Peata, bracu Gee i Dan Athertona, Matti Lehikoinena, Fabien Barela, Brendana Fairclougha i ostalih! Ukupno je prijavljeno skoro 400 takmicara u 12 kategorija: Elite Man i Woman, omladinci, nekoliko Master klasa, itd.

Veceras je na ceremoniji otvaranja po prvi put vicena zastava i predstavljena ekipa vozaca iz BiH! Prema informacijama koje za sada imamo, gore je prava ludnica- istinski praznik MTB-ikinga i Downhilla!

Danas su naši bili na prvim trening vožnjama, pomalo umorni od puta jer su u Kranjsku goru stigli tek jutros (Djeno i Haso, a Muamer i Ado dolaze tek kasno veceras). Napominjem da je vecina ekipa stigla još jucer i imala priliku detaljno upoznati potpuno novu stazu koja je posebno pripremljena za ovu priliku. Djeno kaže da je staza “mrak”, sa cim se slaže i Šumba- šamipon sa DH Bjelašnica 2009. Inace, Andrej je imao ukupno 2. najbolje vrijeme na današnjem treningu! Na programu Eurosport 2, bit ce prenos utrke uživo u nedjelju, 14.06. od 13.15 do 15.00 casova, pa cemo moci i sami vidjeti kako to sve izgleda!

Šta dodati na ovoc Naravno da smo svi svjesni strašne konkurencije i toga da ne možemo ocekivati visoke plasmane. Vecina vozaca gore su pravi profesionalci kojima je downhill zanimanje. Djeno je “šarafao” do kasno u noc da bi stigao popraviti na vrijeme sve bicikle koje je obecao ljudima i onda se spakovao i krenuo. Slicno je sa ostalima iz naše ekipe, koja je do zadnjeg dana skupljala vlastiti novac za gorivo, smještaj, startnine, štampanje natpisa “BiH downhill Team” na dresovima, 20-tak KM GSM kredita. Protiv sebe imaju citave timove vozaca, mehanicara, menadžera, itd. kojima iza leca cvrsto stoje mocni nacionalni savezi i države. Ali sama cinjenica da je reprezentacija BiH gore, vijest je koja daje vjeru u buducnost ovog sporta i nadu da cemo u skoroj buducnosti imati downhill Džeke, Ibiševice, Misimovice itd.

Ovim bi zahvalio organizatorima, posebno gosp. Andreju Deklevi, takoce i ljudima iz European Cycling Union koji su napravili iznimku i omogucili da se BiH prijavi na takmicenje iako je rok za prijavu davno istekao.

Sretno naši!

Više detalja na http://www.dhvitranc.eu/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 napomena: ekipa iz BiH nije (još) na listi u?esnika jer je zadnji update spiska na web stranici radjen prije 5-6 dana. Ali oni su tu, trust me!  Cool

Izvor: Nino Klipo @ ciklocentar.com forum

Foto: mtb.si

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.