BH scena Takmičenja

Državno cestovno prvenstvo BiH, Bihać 7.6.2015

Slika-2 (Custom)

U organizaciji Biciklističkog kluba “Bihać” i Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, u nedjelju 07. juna 2015. godine, bit će održano Državno cestovno prvenstvo Bosne i Hercegovine 2015.Start utrke je kod Lovačkog doma u Borićima, kod stadiona NK Jedinstvo u Bihaću u 12,00 sati, a podjela takmičarskih brojeva je planirana u vremenu od 9,00 do 11,00 sati.

Staza kojom će se voziti Državno prvenstvo je Bihać – Bosanski Petrovac – Bihać, a njena ukupna dužina je cca 120 km. Pravo učešća na utrci imaju licencirani biciklisti svih kategorija i to: Elite, U – 23, Juniori, Mlađi kadeti, Veterani „A“ (do 40 godina), Veterani „B“ (do 50 godina) i Veterani „C“ (preko 50 godina), te Kadeti i Žene, a utrka će se voziti po važećim saobraćajnim propisima, UCI (Union Cycliste Internationale) Pravilniku, Pravilniku Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, te propozicijama koje su sačinili organizatori.Organizatori su osigurali medalje i diplome za prva tri mjesta u svakoj kategoriji, te za sve učesnike obezbijedili ručak.

Ovom prilikom Biciklistički klub „Bihać“ i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine pozivaju sve ljubitelje biciklizmna i sporta da svojim prisustvom, kako na startu, tako i duž cijele staze, pozdrave sve učesnike utrke, te prisustvuju kvalitetnoj vožnji vrhunskih biciklista.

[box type=”download”]Preuzmite i oficijelne propozicije Državnog prvenstva u cestovnom biciklizmu BiH za sezonu 2015.[/box]

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.