Uncategorized

Das ist Valter 3 – XC – Staza

Das Ist Valter – BACK TO THE WOODS je jednodnevna manifestacija koja bi okupila regionalne vozače iz dvije biciklističke discipline, XC (Cross Country) i DH (downhill). Utrka se održava na lokalitetu Barice-Čavljak, obližnjem izletištu Sarajlija. To bi ujedno i najveća biciklistička manifestacija u regiji jer bi se takmičili vozači iz ove dvije discipline.

Zbog atraktivnosti takmičenja, odlučeno je da se ruta XC utrke postavi na kružnoj stazi približne dužine 5km što znači da bi po međunarodnim standardima utrka podrazumjevala vožnju 4 puna kruga, cca 20km. Bitan dio je startno ciljna ravnina koja će biti na platou parkinga na Baricama a koja će biti postavljena u formi „zmije“ kako bi posjetioci imali što duži i bolji uvid u takmičare.

Start je na platou parkinga na Baricama. Uspon je najvećim dijelom asfaltnom cestom do Čavljaka. Dalje se nastavlja makadamskim putem sve do najviše tačke na 1293mnv. Veći dio spusta je široka planinarska staza i jako strm šumski put. Zadnji dio staze je single-track kroz kamenjar.

XC utrka bi trebala trajati ne duže od 70tak minuta.

Vertikalni profil:

Mapa staze:

Download .KML file

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.