Biciklistički klubovi i udruženja u BiH

Novi Travnik: BK Pedala

Biciklistički klub “Pedala”
Ljudevita Gaja b.b.
72290 Novi Travnik

e-mail: info@bkpedala.com
web: www.bkpedala.com

Admir Čakić; 061 306 231
Esad Bilić; 061 056 464

ID broj: 4236554030007
UniCredit bank d.d.
3386702220198302

Neformalno, u Novom Travniku je godinama djelovala grupica entuzijasta i zaljubljenika u biciklizam. Uzimali su učešće na biciklijadama u BiH, a nije im bilo strano odvažiti se na duže ture, kako po državi tako i do morske obale u susjednoj Hrvatskoj.

Nakon očiglednog povećanja interesa građana Novog Travnika za ovaj predivni sport, što se moglo vidjeti na ulicama grada i okolnim stazama u prirodi, došlo se na ideju o registraciji biciklističkog kluba u Novom Travniku, kluba koji bi na jednom mjestu zvanično okupio bicikliste i ozbiljnije krenuo u realizaciju aktivnosti koje su odavno ideje u glavama ovih sportista.

Stoga maj 2012. godine je mjesec u kojem je procvjetala ideja o klubu, a velika ljubav prema biciklizmu okupila građane, te je na prvoj osnivačkoj skupštini donesena odluka o osnivanju kluba.Veliku želju za jednim ovakvim klubom potvrđuje i rješavanje formalnosti oko dokumentacije potrebne za klub i finansijskih sredstava u rekordnom roku.Za ime kluba koje ima jaku simboličku povezanost s našim biciklima/ljubimcima, jednoglasno je usvojen prijedlog imena – “Pedala”.

Cilj kluba je okupljajnje djece, mladih i starijih zaljubljenika u sport na dva točka, s tendencijom ka takmičarkom i rekreativnom bavljenju ovim sportom. Također, promocija zdravog načina života, te edukacija prevashodno mladih o ponašanju u saobraćaju. Jedan od ciljeva je razvijanje i markiranje biciklističkih staza, a sve u skladu s zaštitom bogatog prirodnog i kulturno-historijskog nasljeđa naše općine.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.